Капчиците слюнка, съдържащи новия коронавирус, изминават повече от 2 м

...
Капчиците слюнка, съдържащи новия коронавирус, изминават повече от 2 м
Коментари Харесай

Дистанция от 2 м може да не е достатъчна за предпазване от COVID-19, когато има вятър

Капчиците слюнка, съдържащи новия коронавирус, изминават повече от 2 м разстояние, когато има лек вятър, съобщи Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8312
Затова във ветровити дни дистанция от 2 м не е достатъчна, за да бъде избягната заразата, предупредиха учени в две статии, публикувани в различни списания.

Според едната статия, публикувана в сп. " Физика на флуидите ", учените, симулирали леки и по-силни ветрове, са изчислили, че някои капчици слюнка при подходящи условия могат да достигнат на до 6 м от кашлящ човек.

Другото изследване, публикувано в " Списание за науки за аерозолите ", също стига до извода, че сегашните препоръки за 2 м социална дистанция не са достатъчни да защитят хората от излагане на коронавирус, разпръскван при кашлица, когато духа вятър, допълва БТА.

Не е известно какво количество вируси е достатъчно за зараза.

" Макар и подобни изследвания да са важни, те може да не отразяват какво се случва в действителност - каза д-р Амеш Адалия от института " Джонс Хопкинс " пред Ройтерс. - Това, което виждаме в действителност, е предаване, когато има продължителен близък контакт, например при хора, които живеят заедно. Не мисля, че е необходимо да се променя практиката, що се отнася до двуметровата дистанция ".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8312  Ангелкова разкри има ли плажове у нас, които в действителност ще оферират безвъзмездни чадъри и шезлонги Ангелкова разкри има ли плажове у нас, които в действителност ще оферират безвъзмездни чадъри и шезлонги  Първо новородено – жертва на COVID-19 в РЮА Първо новородено – жертва на COVID-19 в РЮА  Над 1000 са към този момент умрелите от ковид в Пакистан Над 1000 са към този момент умрелите от ковид в Пакистан
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР