105-годишният Георги Георгиев от с. Бенковски, който е най-възрастният в

...
105-годишният Георги Георгиев от с. Бенковски, който е най-възрастният в
Коментари Харесай

105-годишен нашенец излекува очите си с невероятна народна рецепта

105-годишният Георги Георгиев от с. Бенковски, който е най-възрастният в Пловдивския район, към този момент вижда добре, откакто съумял да се отърве от перде с национална рецепта. Сам приложил лекуването, което дало необикновен резултат.
" В 200 грама вода се поставя лъжичка разтопен мед. От сместа се гребва една капачка и се допира до окото ", изяснява дълголетникът. Той признава, че усещал болежка, все едно му забивали иглички, само че не се отказал. Правел го вечер в продължение на 2 месеца и зрението му се засилило. Снаха му доктор Красимира Велева, която се грижи за дядото след гибелта на единствения му наследник, е удивена от резултата.

" Преди 40 година откриха на свекър ми катаракта. Не пожела да се оперира и реши да опитва с този лек. Сега гледа телевизия без очила. А съгласно медицината би трябвало към този момент да е кьорав ", споделя лекарката. По думите й бай Георги има проблеми единствено с коляното и кръвното. В последно време се оплаквал и от нарушен сън, по тази причина си пийвал преди лягане половин чаша алено вино. Цигара не е докосвал цялостен живот. В прорез със препоръките за здравословно хранене ядял доста сланина и тлъсто месо.

" Хубавата мръвка би трябвало " да се тресе ", безапелационен е дълголетникът. От постните ястия избира доматена чорба, която назовава " френковица ". Приготвял я е на фронта по време на Втората международна война, когато бил готвач.  " Често си я прави. Пържи си и яйца от домашните ни " радостни кокошки ", както ги назовава. Обича простите манджи. Модерните пици и спагети не са му по усета ", споделя доктор Велева.

Сутрин дядо Георгиев си хапвал попара с мляко или чай с мекици. Задължително ядял и един лимон. След това нахранвал кокошките и кучето и отивал на разходка из селото, написа " 24 часа ". Обяда пропущал. Вечерял в 16,00 ч. и се изпъвал на леглото да гледа телевизия или четял вестник. Заспивал към 20,00 часа. Снаха му е впечатлена, че макар възрастта му й има забележителна памет и си спомня с елементи случки от детството и войната.

" В него има живец и дух. Никога не мисли неприятно. Прави проекти следващата година да си вземе овца и коза, да сади зеленчуци в двора. Иска идващото лято да го заведем на Черно море, тъй като в никакъв случай не го е виждал ", показва доктор Велева. Дълголетникът си е наумил на 106-ия си рожден ден да събере цялата рода на курбан за здраве на всички. Бай Георги има двама внуци и четирима правнуци. Самият той е израснал в мнодетно семейство и цялостен живот е работил.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР