Италианското правителство затегна ограничителните мерки, за да предотврати разпространението на

...
Италианското правителство затегна ограничителните мерки, за да предотврати разпространението на
Коментари Харесай

Италия наложи забрана на частните партита, баровете и ресторантите ще затварят по-рано заради втората вълна на COVID-19

Италианското правителство затегна ограничителните мерки, за да предотврати разпространението на новия коронавирус, като забрани частните партита и намали работното време на баровете и ресторантите, съобщи БТА.

Заведенията за хранене и пиене ще затварят в полунощ и се забранява струпването на хора пред тях след 21 ч. Новите мерки ще влязат в сила утре и ще се прилагат за един месец.

Премиерът Джузепе Конте подписа указа с новите мерки - 20-страничен документ, който бе публикуван часове по-късно. Ограничава се до 30 души броят на присъстващите на церемонии като сватби, кръщенета и погребения, препоръчва се носенето на маска дори вкъщи и при посещения на приятели и роднини.

При домашни партита силно се препоръчва да присъстват не повече от 6 външни човека, освен членовете на семейството. Забраняват се училищните екскурзии и аматьорските групови спортове като футбола. Говорейки пред репортери в столицата Рим, италианският премиер изрази надеждата на правителството, че тези ограничения ще бъдат достатъчни разпространението на коронавируса отново да бъде поставено под контрол.

" Искаме да избегнем цялостна карантина ", подчерта Конте.

Вчера италианското министерство на здравеопазването намали от 14 на 10 дни срока, в който хората трябва да стоят под карантина заради коронавируса. Това стана по съвета на здравните експерти на правителството.

Броят на новозаразените в Италия нарасна рязко след 1 октомври. Дотогава средният брой бе под 2000 случая на денонощие, а днес достигна 5901 - най-високия след края на март и близък до поставения тогава рекорд. Така общият брой на случаите на коронавирус в Италия досега достигна 365 467. 36 246 човека са починали от Ковид-19 в страната, 41 от тях пред последното денонощие.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13208  1632 новозаразени с ковид в Турция, 408 са новите случаи в Гърция 1632 новозаразени с ковид в Турция, 408 са новите случаи в Гърция  Експерт: Коронавирусът може да навреди на мъжкия фертилитет Експерт: Коронавирусът може да навреди на мъжкия фертилитет  100-годишна пребори COVID-19, не била боледувала от 14-годишна 100-годишна пребори COVID-19, не била боледувала от 14-годишна
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР