Историята на Михаел Ковачев започва от чистенето на обувки на

...
Историята на Михаел Ковачев започва от чистенето на обувки на
Коментари Харесай

Мобилно приложение ни алармира общували ли сме със заразени с COVID-19

Историята на Михаел Ковачев започва от чистенето на обувки на хората до мобилно приложение, което ще ни алармира общували ли сме със заразени с коронавирус. Той е роден и живее в Австрия и е един от популярните млади предприемачи и иноватори на Запад.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4236
Михаел Ковачев следва предприемачество и иновации във Виена, където е роден. Днес е на 21 години, но още 18-годишен той създава своя първи стартъп проект. Инвеститори му гласуват доверие и финансират с 44 000 евро създаването на социална мрежа за университети– Friendzone.

Австрийския Червен кръст с мобилно приложение " Стоп корона "

„ Винаги съм имал цел да правя бизнес и да променям животите на хората. Но мисля, че преди 3 години, когато прочетох книга на Ричард Брансън - това беше един момент, в който още повече се запалих в идеята за започване на собствен бизнес “, споделя Михаел в предаването " 120 минути " по БТВ.

Той прекарва всяко лято в България, а баща му е неговият вдъхновител за успех. „ Баща ми е бежанец, който е дошъл преди 30 години, и тук е имал много труден път, докато е станал лекар ", разкрива младежът. „ На 8 г. в България бях започнал да чистя обувките на хора, които минават, и събирах пари и давах на деца без родители. В училище съм водил отбори, националния отбор по карате, водех отбор с 40 човека за 1 бал, който организирах. От много малък ми хареса да водя хора, за завършвам проекти “, разказва Михаел.

Мобилно приложение ще помага на държава и щаб в борбата с COVID-19, ген. Мутафчийски отново обясни за тестовете и колко служители на МВР са заразени

Воден от желанието си да помага, събира екипа на първия си проект и започват работа по мобилно приложение, което ни съобщава общували ли сме със заразен с коронавирус. Идеята се ражда на втората седмица под карантина в австрийския си дом. „ Сега се върнах, преди 20 дена от семестър в Испания, след като имах корона болен в университета, един мой познат. Видях, че в цяла Европа се вдигат числата “. Свързва се със свои познати в Южна Корея, за да обмени опит. С технологии като GPS и Bluetooth може да се види ти с кой си в контакт и на колко близко си. Базирано на това, ако аз се разболея и съм бил в контакт с теб, се изпраща информацията и се знае колко голям е шансът ти да си се разболял от мен “, обясни той.

Точно така работи и приложението NOVID20. В създаването му участват освен програмисти и водещи австрийски адвокати и лекари.„ Твоят телефон, като съм с теб, събира ай ди та, с който ти си бил в контакт. В момента, в който някой от тях се разболее и се потвърди като такъв, ти получаваш уведомление и си предупреден “, обясни българинът.

За да се потвърди като заразен, той трябва да получи официален код от институцията, която е установила положителния тест. Затова приложението е важно сътрудничество с държавите. „ Това може да помогне за много по-бързо спиране на вируса и за намирането на хора, които са най-много в риск. Особено важно е за рискови групи, за да продавачи, пощальони “, посочи иноваторът.

Базата данни с лична информация е поверителна и е видима само за този, който използва приложението. „ За нас личните данни са приоритет номер 1 и уверяваме, че личните данни остават само локално, на личния телефон. Чак в момента, в който някой се разболее, вече има възможността да сподели и това напълно анонимно. Тази информация е видима под формата на код ", казва той. До момента разработката е приета от Грузия.

Екипът, който ръководи Михаил, е в преговори и с други държави. Младият иноватор иска да даде разработката си у нас. Според него тя много добре може да се комбинира с българската мобилна апликация, анонсирана от Оперативния щаб и да я допълни.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4236  Държавата поема осигуровките по схемата 60/40. Намаляват и санкциите за

Държавата поема осигуровките по схемата 60/40. Намаляват и санкциите за " разходка в парка "  Китай е изнесъл близо четири милиарда защитни маски Китай е изнесъл близо четири милиарда защитни маски  COVID-19 взе още две жертви у нас, умрелите общо са 20 COVID-19 взе още две жертви у нас, умрелите общо са 20
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР