Испанското правителство смекчи стриктната карантина, като разреши днес на децата

...
Испанското правителство смекчи стриктната карантина, като разреши днес на децата
Коментари Харесай

Испания разреши на децата да излизат в определени случаи

Испанското правителство смекчи стриктната карантина, като разреши днес на децата да излизат от къщи в определени случаи: когато придружават пълнолетен в супермаркет или в аптека, предадоха БТА и Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5965
Разходките за кратко време в близост до дома все още не са разрешени за испанските деца, както на тези в някои други европейски държави.

Смекчаването на карантинните мерки бе обявено в събота от испанския премиер Педро Санчес, но впоследствие трябваше условията му да бъдат детайлно разяснени.

" От 27 април децата под 14-годишна възраст ще могат да придружават пълнолетен при вече позволените придвижвания в рамките на извънредното положение - при отиване в супермаркет, в аптека, в банка ", заяви говорителката на правителството и министър на финансите Мария Хесус Монтеро след заседание на правителството.

Става дума за частично смекчаване, защото приоритетът е да бъде избегнато ново неблагоприятно развитие в борбата с коронавируса. Излизанията трябва да бъдат контролирани, трябва стриктно да се спазват нормите за хигиена и социална дистанция, призоваваме родителите да проявят отговорност ", изтъкна Монтеро.

Испания, която е третата най-тежко засегната от коронавируса страна в света след Съединените щати и Италия, въведе от 14 март строга карантина, която се очаква да бъде удължена от парламента до 9 май, включително.

Понастоящем, пълнолетните могат да излизат само за да отиват на работа, ако работата от разстояние не е възможна, да отиват на пазар за хранителни продукти и лекарства, за ползване на медицинска помощ и за кратко извеждане навън на домашните кучета. На децата беше забранено да излизат навън от началото на карантината.

Призивите на някои региони и здравни специалисти за смекчаване на карантинния режим на децата зачестиха през последните дни в Испания, като в тях се изтъкваше, че продължителната карантина крие рискове за физическото и психическото им здраве.

Макар че от понеделник ще могат да излизат навън, испанските деца ще трябва да продължат да спазват по-строги правила, отколкото в други европейски държави, отбелязва Франс прес.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5965  Починалите от ковид в Иран станаха 5297 души Починалите от ковид в Иран станаха 5297 души  Ирландия счита да забрани всички всеобщи прояви до август Ирландия счита да забрани всички всеобщи прояви до август  Във Великотърновска област изписаха още един оздравял от COVID-19 Във Великотърновска област изписаха още един оздравял от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР