Иран ще започне масова ваксинация срещу коронавируса през март, заяви

...
Иран ще започне масова ваксинация срещу коронавируса през март, заяви
Коментари Харесай

Иран ще започне масова ваксинация срещу коронавируса през март

Иран ще започне масова ваксинация срещу коронавируса през март, заяви президентът, цитиран от ДПА.

" Ще започнем с ваксинацията преди края на годината ", каза Рохани по държавната телевизия. Той имаше предвид персийската нова година, която е на 20 март.

" С предимство ще бъдат лекарите и социалните работници ", каза Рохани и добави, че след това обхватът постепенно ще се разширява.

Ислямската република ще използва както ирански, така и чуждестранни ваксини и най-вече на иранския Институт " Пастьор ", заяви президентът без даде повече подробности.

Твърди се, че ваксината на Института " Пастьор " е иранско-кубинска разработка.

Миналата седмица кубинското министерство на външните работи съобщи, че Хавана ще тества своята ваксина " Соберана 02 " заедно с Иран, което Техеран потвърди.

В Куба заразените с коронавирус са малцина, което прави изпитването на препарата трудно, докато в Иран те превишават 1,3 милиона с над 56 000 жертви от началото на пандемията.

В Ислямската република въпросът за ваксините стана повод за напрежение.

Върховният лидер аятолах и парламентът забраниха вноса на имунизационни препарати от САЩ, Великобритания и Франция с довода, че те не са безопасни и Иран не бива да се превръща в лаборатория за опасни медикаменти.

Иранската лекарска камара обаче предупреди Рохани, че не бива да се политизира въпросът за ваксините и поиска решения въз основа на научни факти.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18372  Д-р Ирена Иванова: Това, че някой няма антитела не значи, че е безсилен

Д-р Ирена Иванова: Това, че някой няма антитела не значи, че е безсилен  Имунолог към Организация на обединените нации: Ваксината сама по себе си не може да приключи епидемията

Имунолог към Организация на обединените нации: Ваксината сама по себе си не може да приключи епидемията  Чехия преди всичко в Европейски Съюз по условен дял на новозаразените за 14 дни Чехия преди всичко в Европейски Съюз по условен дял на новозаразените за 14 дни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР