Иран съобщи днес за рекордните 13 053 новозаразени с коронавирус

...
Иран съобщи днес за рекордните 13 053 новозаразени с коронавирус
Коментари Харесай

Иран регистрира рекорден брой нови случаи и починали от COVID-19

Иран съобщи днес за рекордните 13 053 новозаразени с коронавирус и 486 починали от заразата за последните 24 часа в момент, когато властите планират въвеждането на по-строги ограничения за възпиране на пандемията в най-тежко засегната държава в Близкия изток, предаде Ройтерс.

Говорителката на здравното министерство Сима Садат Лари заяви пред държавната телевизия, че общият брой на заразените с Ковид-19 в страната е достигнал 775 121 души, а на починалите от болестта - 41 979.

Иранският президент Хасан Рохани вчера обяви " обща мобилизация на нацията и правителството " за справяне с третата вълна на коронавируса, тъй като броят на заразените и смъртните случаи от КОВИД-19 се увеличава с тревожни темпове през последните няколко седмици.

Властите съобщиха вчера, че от 21 ноември ще бъдат въведени по-строги ограничения в Техеран и близо 100 други градове и градчета, за срок от две седмици, които ще включват затваряне на несъществените търговски обекти и услуги.

В някои болници не достигат легла за лечение на пациенти с КОВИД-19, заявиха здравните власти, цитирани от държавните медии.



Председателят на градския съвет на Техеран Мохсен Хашеми предупреди вчера, че смъртните случаи в столицата може да достигнат 1000 на ден през следващите седмици, цитира БТА.

Властите призовават иранците да спазват санитарните правила, изискващи социална дистанция и носене на маски, като предупредиха, че " се задават много тежки месеци ".

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15102  Коронавирус в България: неуспех е най-подходящата дума Коронавирус в България: неуспех е най-подходящата дума  Започват незабавни инспекции на новосъздадените Коронавирус отделения Започват незабавни инспекции на новосъздадените Коронавирус отделения  Европейска комисия улеснява обезпечаването на филантропична помощ за страни под европейски наказания Европейска комисия улеснява обезпечаването на филантропична помощ за страни под европейски наказания
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР