И в момента сме готови за нова вълна. Смятам, че

...
И в момента сме готови за нова вълна. Смятам, че
Коментари Харесай

Директор на болница: Дано третата вълна на COVID-19 не е като първата и втората

И в момента сме готови за нова вълна. Смятам, че екипите на всяка болница трябва да са в готовност за превключване на интензивен режим на работа. При нас Коронавирус отделението работи - нищо, че от 20 дни нямаме нито един пациент. Готовността е нещо много важно и тя винаги присъства в работата на всяка болница. Това обясни директорът на частна болница д-р Димитър Гугутков в ефира на " Събуди се " по Нова телевизия.

Здравните власти у нас очакват нов пик на COVID-19 до три седмици.

,,Директорите на болниците трябва да затегнат редиците``, призова в четвъртък генерал Венцислав Мутафчийски.

Ако преди да отворим Коронавирус отделението болницата се зареждаше веднъж на 10 дни с кислород, в дните, в които имахме по 3-4 интензивни пациенти и отделението беше пълно с пациенти на кислородотерапия, зареждахме през ден кислород. Това беше притеснение за техническия персонал. Те се страхуваха, че системата няма да издържи. Не мога да кажа колко голяма ще бъде третата вълна, но се надявам да не е като първата или втората, коментира д-р Гугутков.

Той самият е ваксинирал колегите си в болницата. Това се е наложило, тъй като ваксината се поставя от анастезиолог – реаниматор. След първата доза само трима от лекарите са имали лека температура. Двамата от тях са преболедували вируса преди месеци. Симптомите им са били леки и почти незабележими. След втората доза трима от колегите на д-р Гугутков са били с висока температура и силно неразположение.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19392  Германия регистрира над 10 хиляди нови случая на ковид Германия регистрира над 10 хиляди нови случая на ковид  Проф. Николай Витанов загатна за ново затваряне на моловете Проф. Николай Витанов загатна за ново затваряне на моловете  Проф. Сорен Хайрабедян разкри кой е най-опасният вариант на ковид Проф. Сорен Хайрабедян разкри кой е най-опасният вариант на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР