„Започна набирането на доброволци за даряване на кръв, от която

...
„Започна набирането на доброволци за даряване на кръв, от която
Коментари Харесай

И в Русе вече може да се дарява кръв за лечение на пациенти с COVID-19

„ Започна набирането на доброволци за даряване на кръв, от която да се извлича реконвалесцентна плазма, необходима за лечението на пациенти с COVID-19 ", информира началникът на отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ „ Канев “ д-р Биляна Цветанова, предаде Брягнюз.

Самото кръводаряване се случва в Русе. След това кръвта се транспортира до Регионалния център по трансфузионна хематология в Плевен, където изследват дарената кръв за антитела и ако има достатъчно в рамките на около 5 работни дни би трябвало обратно в Русе да бъде върната реконвалесцентна плазма.

В случай че от кръвта не може да бъде извлечена необходимата реконвалесцентна плазма в Русе ще бъде върната обикновена плазма, която ще се ползва за други случаи. Периодът на съхранение и на двата вида плазма е две години.

Ръководството на Областна администрация Русе изказва благодарност на всички, които са на първа линия в борбата с COVID-19.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16502  Иран стартира тествания на имунизацията си против COVID-19 Иран стартира тествания на имунизацията си против COVID-19  Британският регулатор: Алергичните да не си поставят имунизацията на Британският регулатор: Алергичните да не си поставят имунизацията на " Пфайзер "  Амнести: Богатите страни купиха прекомерно доста ваксини против COVID-19 Амнести: Богатите страни купиха прекомерно доста ваксини против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР