Задържано е част от ръководството на Агенцията за българите в

...
Задържано е част от ръководството на Агенцията за българите в
Коментари Харесай

Прокурор Гешев с ексклузивни разкрития за спецакцията в Агенцията за българите в чужбина

Задържано е част от ръководството на Агенцията за българите в чужбина, включително и председателят и главния секретар. Работи се със зам.-председателя. Това заяви пред журналисти шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

„ Касае се за наказателно производство, наблюдавано от Специализираната прокуратура за организирана престъпна група, занимаваща се с длъжностни престъпления, документни престъпления и подкупи. Работи се с 20 лица”, каза още той.

Гешев добави, че действията по разследването продължават и в момента и не е в интерес на разследването да се съобщават повече подробности. Такива щяло да има най-рано в средата на седмицата.

Както БЛИЦ съобщи, от акцията на Специализираната прокуратура в Агенцията продължава цял ден. Служители на Специализираната прокуратура изнесоха от сградата два кодирани компютъра и пликове с документи. Следствени действия се извършват на адреси в София, Кюстендил и Плевен - претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано досъдебно производство за извършени престъпления. В София служителите на ДАБГ не се допускат до работните им места докато тече проверката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР