Европейската комисия представи днес препоръка за използване на бързи изследвания

...
Европейската комисия представи днес препоръка за използване на бързи изследвания
Коментари Харесай

ЕК препоръчва бързи изследвания за COVID-19 и взаимно признаване в ЕС на данните

Европейската комисия представи днес препоръка за използване на бързи изследвания за антитела за COVID-19.

Насоките са подготвени със съдействието на европейския център за предотвратяване и надзор на заболяванията. Комисията призовава за взаимно признаване на данните от изследванията между държавите от ЕС.

Според ЕК бързите тестове ще помогнат за овладяване на пандемията и за постоянно наблюдение на застрашените от заразяване обществени групи, включително здравни работници и възрастни хора.

Комисията предлага да се правят бързи изследвания за антитела успоредно с тестовете RT-PCR. Взаимното признаване на данните от изследванията, извършени в упълномощени лаборатории, е от първостепенно значение за улесняване на свободата на движение, за проследяване и лечение на болните, се посочва в съобщението.

ЕК допълва, че е подписала споразумение с Червения кръст и Червения полумесец за осигуряване на 35,5 милиона евро за обучение за вземане на проби за изследване.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15246  Учениците от пети до седми клас в община Русе ще учат отдалечено до края на месеца Учениците от пети до седми клас в община Русе ще учат отдалечено до края на месеца  Шефът на БЛС: Няма потребност от суматоха Шефът на БЛС: Няма потребност от суматоха  Протестиращи със свирки и тенджери се събраха в центъра на Берлин Протестиращи със свирки и тенджери се събраха в центъра на Берлин
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР