Държавните болници, които изнасят цялата епидемия са най-ощетени в момента.

...
Държавните болници, които изнасят цялата епидемия са най-ощетени в момента.
Коментари Харесай

Д-р Калин Поповски: Държавните болници изнасят цялата епидемия за тяхна сметка

Държавните болници, които изнасят цялата епидемия са най-ощетени в момента. Болниците работят на загуба, тъй като клиничната пътека се удължава няколко пъти. НЗОК трябва да дава повече пари на тези болници. Това заяви народният представител от ВМРО д-р Калин Поповски в предаването " Лице в лице " по БТВ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7821
По думите му един болен струва 4-5 пъти повече, отколкото дава Касата на болниците.

19 нови случая на COVID-19 у нас, има и двама починали

„ Коронавирусната инфекция е много сериозна. Заболяването е страшно, тъй като става много бързо. Болните, които преживеят вируса, получават други сериозни здравословни проблеми. Средно в болниците имаме между 300-400 пациенти “, подчерта медикът.

„ Друг проблем е заразените медицински кадри. Те са над 10%. Преди 10-ина дни бе обявено, че в световен мащаб те са 3%, при нас е 11%. Това е притеснително. Хората на първа линия трябва да са добре оборудвани и защитени. Тази тенденция трябва рязко да се прекъсне. В противен случай ще се наложи да затворим половината болници в страната “, категоричен е д-р Поповски.

Той добави, че въпросът е бил повдигнат и пред здравния министър. „ На този фон парламентарната здравна комисия не е заседавала от два месеца “, алармира депутатът от ВМРО. Въпреки всичко страната ни е на едно от местата в света с най-малко заразени, което е добра новина, отбеляза той.

Д-р Калин Поповски допусна, че пикът на Covid- 19 може вече да е минал. Той призна, че ако има ваксина, би си я направил, тъй като ваксините са нещо добро, благодарение на което са изчезнали доста страшни болести.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7821  10 нови случая на ковид и един умрял пациент в Северна Македония 10 нови случая на ковид и един умрял пациент в Северна Македония  19 нови случая на COVID-19 у нас, има и двама умряли 19 нови случая на COVID-19 у нас, има и двама умряли  Англия удължава периода на помощта за служащи в отпуск Англия удължава периода на помощта за служащи в отпуск
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР