След нахлуването на Израел в Рафа тази седмица израелската армия

...
След нахлуването на Израел в Рафа тази седмица израелската армия
Коментари Харесай

Какво знаем за това къде може да влезе помощ в Газа

След нахлуването на Израел в Рафа тази седмица израелската войска за малко затвори Граничен контролно-пропусквателен пункт Керем Шалом и завладя страната на Газа на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа, задушавайки потока от обезверено нужна храна, гориво и медицински консумативи във време, когато специалисти считат, че елементи от Газа към този момент изпитват апетит и няколко са умряли от недохранване.

Според по данни на Организация на обединените нации, броят на камионите с филантропична помощ, влизащи в Газа, доближи връх предходната седмица от октомври: Общо 1674 камиона с филантропична помощ влязоха в Газа през пропускателните пунктове Керем Шалом и Рафа, главните пунктове за влизане на помощ в анклава. Но от неделя нито един камион с помощ не е влезнал в Газа от двете входни точки, даже откакто Израел сподели, че е отворил още веднъж Граничен контролно-пропусквателен пункт Керем Шалом в сряда.

Влизането на помощ в Газа беше мощно лимитирано от Израел от началото на войната, създавайки това, което съгласно специалистите по оказване на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР