Димитър Давидов повече от 30 години живее без самоличност. На

...
Димитър Давидов повече от 30 години живее без самоличност. На
Коментари Харесай

Ей такова чудо не се вижда всеки ден: Димитър живее повече от три десетилетия без самоличност

Димитър Давидов повече от 30 години живее без самоличност. На 49 години е - без дом и без никаква самоличност, разказва Нова тв.
Димитър не съществува в системата на МВР. Преди няколко дни полицаи го намират безпомощен на улицата. В момента мъжът е настанен в психиатрична клиника.
Неговият случай не е единствен в историята на страната ни. В момента се установява неговата самоличност. Защо никой през тези години не се е заинтересувал от него? - той е болен и нежелан. Ако беше здрав, вероятно службите щяха да се заинтересуват защо този човек не си вади лични документи.
През 2002 г. Димитър подпалва жилището си, а преди две години сестра му умира и той остава на улицата с диагноза шизофрения. Преди няколко години полицаи са го спирали на улицата и дори са му написали акт за това, че е без лични документи.
Димитър е маркер за това до колко нашето общество е станало безчувствено към болката на другите. Реагираме само, ако ни загрозяват пейзажа, коментира началникът на психиатричната болница, където мъжът е настанен за лечение. В момента от болницата се борят за това Димитър да се сдобие с документи за самоличност, за да успее да се възползва от социални и медицински грижи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР