Горната инстанция уважи протеста на прокуратурата и отмени паричната гаранция

...
Горната инстанция уважи протеста на прокуратурата и отмени паричната гаранция
Коментари Харесай

Пловдивският бизнесмен Асен Пожара се сдоби с белезници в съда

Горната инстанция уважи протеста на прокуратурата и отмени паричната гаранция на пловдивския бизнесмен Асен Ватралев-Пожара. Той бе арестуван миналата седмица за данъчни престъпления на територията на областите Бургас и Пловдив.

Държавното обвинение тогава повдигна обвинение на петима за участие в организирана престъпна група (ОПГ). Само за Асен Ватралев обаче бе поискана постоянна мярка за неотклонение „ задържане под стража”, пише " Флагман ".

Прокуратурата претърпя фалстарт, тъй като Специализираният наказателен съд му определи само парична гаранция от 10 000 лв. в петък. В понеделник бе внесен протест от държавното обвинение. Той днес е бил уважен от Апелативния специализиран наказателен съд. Така окончателното решение е Асен Ватралев-Пожара да остане за постоянно в ареста.

Припомняме, че останалите четирима обвиняеми са Боян Савов, Асен Асенов, Йорданка Ватралева и Стефан Гоцев.
Прокуратурата твърди, че групата е била сформирана през 2015 г. с цел избягване на задължения по ДДС при търговия с мобилни телефони.

При операцията по неутрализиране на ОПГ-то били претърсени 18 адреса, иззети били документи и над 150 000 лева, придобити от инкриминирана дейност, както и изсушена тревиста маса, която се предполага, че е марихуана.

Положението за оставения в ареста Асен Ватралев се усложнява, тъй като той е действал в период на 2-годишна условна присъда с 4-годишен изпитателен срок, по твърденията на прокуратурата.

Ватралев е пловдивски бизнесмен, както става ясно от публикации в местни медии.

По информация на „ Флагман” той е бил пуснат на свобода след решението на първата инстанция за парична гаранция от 10 000 лв.
Днес Асен Ватралев обаче е бил закопчан в съдебната зала след решението на въззивния съд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР