Германия ще изпрати в сряда медицински екип от 26 души

...
Германия ще изпрати в сряда медицински екип от 26 души
Коментари Харесай

Берлин изпраща медицинска помощ на Португалия, която е най-засегната сега от коронавируса в света

Германия ще изпрати в сряда медицински екип от 26 души и 50 апарата за белодробна вентилация на пациенти с коронавирус в Португалия, страна, която сега е най-тежко засегната в света от коронавирусната епидемия, предадоха световните агенции.

Осем лекари и квалифициран медицински персонал ще са част от екипа. Ще бъдат изпратени и 150 медицински легла и 150 апарата за перфузия.

" Ще помогнем на нашите приятели в Португалия, които се намират в една особено драматична ситуация ", заяви германската министърка на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер.

" Коронавирусът ни изправя всички пред предизвикателства, системата на здравеопазване в Германия е под значителен натиск, но ние сме убедени, че в този момент особено солидарността в Европа е необходима ", допълни министърката.

Помощта ще бъде пратена след отправено искане от португалската министърка на здравеопазването Марта Темиду.

Берлин вече оказа подобна помощ на Италия, Франция и на Чехия по време на първата вълна коронавирусната пандемия, предавва БТА.

Португалия е от няколко дни страната в света, която е най-тежко засегната от коронавирусната епидемия както по брой на смъртните случаи така и на новите случаи на зараза съпоставимо с броя на населението й.

Според премиера Антониу Коща болниците в Португалия са под огромен натиск.

За 24 часа Португалия отчете 275 нови смъртни случая от Ковид-19, като от началото на пандемията жертвите са около 13 000, от които 5500 са в последния месец.

Заради пандемията туризмът е отчел спад в страната за миналата година, посочва ДПА. Статистическата агенция на Португалия каза, че през 2020 г. е имало 26 милиона нощувки, което е със 63 процента по-малко в сравнение с предишната година.

Последно толкова малко нощувки е имало през 1993 г. (23,6 милиона за цялата година).

Миналата година Португалия е била посетена едва от 10,5 милиона туристи, което е спад с 61,2 процента в сравнение с данните от 2019 г.

Португалия в събота срещу неделя затвори границите си за две седмици. Хората нямат право да влизат или излизат в страната, освен ако нямат съществена причина за това. Паралелно в страната има и строга национална изолация, която е в сила от 15 януари.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19185  Дания ще разреши по-малките възпитаници да се върнат в клас Дания ще разреши по-малките възпитаници да се върнат в клас  Новите случаи и умрелите от COVID-19 във Англия означават най-ниски равнища от декември Новите случаи и умрелите от COVID-19 във Англия означават най-ниски равнища от декември  Възрастните хора в Полша няма да бъдат ваксинирани с имунизацията на Възрастните хора в Полша няма да бъдат ваксинирани с имунизацията на " АстраЗенека "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР