Възстановено е движението през кръстовището на бул. „Евлоги и Христо

...
Възстановено е движението през кръстовището на бул. „Евлоги и Христо
Коментари Харесай

Фандъкова с първи коментар за 200-килограмовата бомба в столицата

Възстановено е движението през кръстовището на бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ и ул. „ Оборище “ в София. Възстановено е и движението на автобусите на градския транспорт по редовните маршрути, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Трафикът бе блокиран заради авиационна бомба от Втората световна война, открита при строителни работи край Военна академия. Заради извънредната ситуация движението бе блокирано, а всички хора в близките сгради – евакуирани.

В 18:30 часа военнослужещи от състава на военното формирование на Сухопътните войски в Горна баня и от авиобаза Крумово в извършиха разузнаване на боеприпаса. Установено е, че това е осколъчно-фугасна 220-килограмова авиационна бомба от времето на Втората световна война.

Половин час по-късно специализираните екипи извършиха транспортиране на авиобомбата. Военнослужещи от Военна полиция осигуряват ескорт за безопасност при транспортирането. Авиобомбата ще бъде унищожена в четвъртък в район, извън населени места, на полигона в Сливница.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова благодари за бързата и адекватна реакция и отличната координация на различните служби.

„ През цялото време беше осигурена възможността хората да бъдат спокойни, да бъдат изведени, да се спази цялата процедура и в същото време да няма напрежение “, каза още столичният градоначалник.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР