Втората и третата фаза на клинични изпитания в Индия на

...
Втората и третата фаза на клинични изпитания в Индия на
Коментари Харесай

Тестовете в Индия на оксфордската ваксина дават положителни резултати

Втората и третата фаза на клинични изпитания в Индия на ваксината срещу новия коронавирус " Ковишийлд " дават добри резултати и препаратът може да се окаже реално решение на проблема с пандемията, съобщи ТАСС.

Агенцията цитира публикация във в. " Хиндустан таймс ", която се позовава на мнение на Съвета за медицински изследвания - висшият индийски орган по провеждане на биомедицински изследвания.

" Ковишийлд " е експерименталната ваксина, разработена от Оксфордския университет и компания " АстраЗенека ". Изпитания с нея се провеждат още във Великобритания, Бразилия, РЮА и САЩ.

" Въз основа на резултатите от втората и третата фаза на изпитания, Индия ще търси ранен достъп до този препарат. В института " Серум " в Индия вече са произведени 40 милиона дози от ваксината ", се посочва в съобщение на Съвета.

В Индия са в ход изпитания на три ваксини срещу новия коронавирус. Компаниите " Бхарат Байотех " и " Зайдъс Кедила " провеждат тестове на разработените от тях ваксини " Коваксин " и " ЗайковДи ". В института " Серум " се провеждат изпитаният на " Ковишийлд ". Индийските власти одобриха провеждането на втора и трета фаза на клинични изпитания на руската ваксина " Спутник V ".

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14869  Да загубиш непосредствен в пандемията: Една персонална история, която няма да ви остави равнодушни Да загубиш непосредствен в пандемията: Една персонална история, която няма да ви остави равнодушни  Рекорден брой смъртни случаи в Словения, новозаразените са съвсем 2000 Рекорден брой смъртни случаи в Словения, новозаразените са съвсем 2000  Проф. Ангелов приказва пред депутатите за COVID-19

Проф. Ангелов приказва пред депутатите за COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР