Водят се много разговори и се чуват много мнения по

...
Водят се много разговори и се чуват много мнения по
Коментари Харесай

Проф. Ангелов обяви ще има ли нови по-твърди мерки

Водят се много разговори и се чуват много мнения по темата за противоепидемичните мерки. Преди минути разговарях с експертните съвети. Стигнахме до консенсус, че няма да въвеждаме нови по-строги мерки. Причината е, че сегашните са най-добрите. Говоря за носенето на маски на закрито и открито, когато не може да се спазва дистанция. Втората е дезинфекцията. Третата е дисциплината. Точно тази мярка най-много ни куца.

Това заяви в предаването " Лице в лице " по БТВ здравният министър проф..

" Българите трябва да знаят, че ситуацията се мени всекидневно, не само у нас, но и по света. Според мен ние контролираме кризата. Единствената нова мярка, която може да се въведе, е " зелените коридори " за пазаруване за възрастните хора. Точно за тях трябва да мислим най-много - за рисковите групи. Усилваме здравната система. И днес получихме дози Ремдесивир. Разполагаме с медикаменти. Хората не трябва да се притесняват, че ако се разболеят, това е присъда. В България има повишаване на смъртността, защото хората не отиват на лекар. Призовавам всички при най-малките симптоми да се свързват със своите лични лекари, да им се доверят, а не да се самолекуват и да живеят с чувството на страх. За последнта седмица сме изписали 3000 оздравели граждани. Това показва, че заболяването е преодолимо и лечимо ", каза още той.

" Знаем къде има проблеми - в София, в Шумен, във Враца. Хората трябва да разберат, че трябва да спазват мерките. За приемр мога да дам Добрич, където имаше големи проблеми. Там направихме реформи, предприехме действия, хората спазват мерките и сега Добрич е в оранжевата зона. Категорично няма да има нови мерки освен " зелените кородори " за пазаруване за вързсратните хора ", повтори проф. Ангелов.

" Много е важен локалния подход в борбата с COVID-19. Има училища, в които няма нито един заразен учител или ученик. Защо трябва да ги затваряме и да ги извеждаме в електронна среда? Присъственото обучение е незаменимо и ние се стремим към него. Имаме ясна стратегия за справяне с кризата. Трябва да укрепим здравната система.

" На всички ни е ясно, че й да затворим сега няма как да спрем разпространението на вируса, защото то вече е дифузно. Сега можем да контролираме разпространението, като спазваме мерките и носим маски. Искам да благодаря на всички български граждани, които спазват мерките. Така те помагат на всички колеги ", категоричен бе здравният министър.

" Преди 20 минути говорих с премиера. Днес сме се чули около 10 пъти. Коментираме всичко. Лекуваме го като всички български граждани. Той винаги е казвал - лекувате ме, както лекувате всеки един човек. На българските лекари, сестри и санитари ще се дават през следващата година съответно по 600, 300 и 120 лева допълнително към заплатите. Това ще е към всяка една заплата през 2021 година. Искам да им благодаря и да се поклоня пред всички колеги, защото те не се отказаха дори и в тези трудни времена ", завърши проф..
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14491  Беларус записва близо по 1000 нови случая на ковид през последните два дни Беларус записва близо по 1000 нови случая на ковид през последните два дни  Близо 14 200 чешки медици са се заразили от началото на пандемията Близо 14 200 чешки медици са се заразили от началото на пандемията  Щабът в Троян с послание към жителите поради рекордния брой болни от COVID-19 Щабът в Троян с послание към жителите поради рекордния брой болни от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР