Вирусът на Covid-19 още не е уморен, дори напротив. В

...
Вирусът на Covid-19 още не е уморен, дори напротив. В
Коментари Харесай

Вирусът още не е уморен, обявиха от института Роберт Кох

Вирусът на Covid-19 още не е уморен, дори напротив. В момента е по-силен заради мутациите си. Това заяви директорът на германския институт „ Роберт Кох “ Лотар Вилер на пресконференция в Берлин, предаде БНР.

В пресконференцията днес участие взеха министърът на здравеопазването Йенс Шпан и директорът на института „ Роберт Кох “ Лотар Вилер. На 10 февруари премиерите на провинции и кабинетът в Берлин ще обсъдят отново ситуацията и ще решат дали мерките да продължат със същата строгост или има възможност за отваряне на институции и заведения.

Йенс Шпан обаче се изказа предпазливо за евентуално разхлабване на мерките. От една страна броят на заразените спада и за първи път от ноември активно болните в момента са по 200 000 души. От друга страна британската мутация на вируса е по-агресивна и се разпространява бързо и в Германия в момента. " Ако започнем отваряне на институции, то първи врати ще отворят детските градини и училrщата ", заяви Шпан и добави: " Знаем, че семействата вече са на ръба на силите си ".

" В момента в Германия са допуснати за употреба три вида ваксини, като всичките действат и пазят от зараза ", заяви още Шпан. " 80% от обитателите на домовете за възрастни хора вече са ваксинирани, но до постигане на имунитет на национално ниво ще са нужни още месеци ", предупреди той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19366  Ген. Мутафчийски: Пандемията COVID-19 образно демонстрира какъв би бил животът ни в случай че нямаше ваксини! Ген. Мутафчийски: Пандемията COVID-19 образно демонстрира какъв би бил животът ни в случай че нямаше ваксини!  Изкарали ковид се връщат в болница поради пост-COVID синдром Изкарали ковид се връщат в болница поради пост-COVID синдром  Петър Велков за доцент Мангъров: Луд с картечница! Петър Велков за доцент Мангъров: Луд с картечница!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР