Виетнам отчете днес първият местен случай на предаване на коронавируса

...
Виетнам отчете днес първият местен случай на предаване на коронавируса
Коментари Харесай

Виетнам регистрира първи местен случай на предаване на COVID-19 от 89 дни

Виетнам отчете днес първият местен случай на предаване на коронавируса от почти три месеца насам след заразяване на мъж, свързан със стюардеса, която е дала положителна проба за COVID-19 след завръщане от Япония преди две седмици, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Виетнамският здравен министър нареди провинциите и държавните служби да затегнат скрийнинга и контрола, бяха предприети и усилия за проследяване на контактите, след като 32-годишният мъж бе потвърден като първият случай на местно предаване на вируса от 89 дни.

Със строгите си мерки за карантина и проследяване на контактите Виетнам успя бързо да ограничи огнищата на коронавируса, позволявайки на страната да възобнови икономическата дейност по-рано, отколкото по-голяма част от Азия.

Виетнам се справи с първата вълна на пандемията през април и близо 100 дни нямаше регистрирани местни случаи на предаване на вируса, докато инфекцията не се появи в град Дананг в централната част на страната през юли, но бе бързо овладяна.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15971  Коронавирус отделението на Военна болница - Сливен се нуждае незабавно от кислородни концентратори Коронавирус отделението на Военна болница - Сливен се нуждае незабавно от кислородни концентратори  Уелс не разрешава продажбата на алкохол в пъбовете Уелс не разрешава продажбата на алкохол в пъбовете  Галъп: 48% от българите не биха се ваксинирали против COVID-19 Галъп: 48% от българите не биха се ваксинирали против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР