Велико Търново има пакет от мерки в подкрепа на граждани

...
Велико Търново има пакет от мерки в подкрепа на граждани
Коментари Харесай

Даниел Панов обяви как ще се помогне на потърпевшите от COVID-19 във Велико Търново

Велико Търново има пакет от мерки в подкрепа на граждани и представители на малкия и средния бизнес, засегнат икономически от епидемията от COVID-19 и извънредното положение. Това се казва в публикувано във фейсбук съобщение от кмета Даниел Панов.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6812
За срока, в който действа извънредното положение, са освободени от наем:
- ползвателите на нежилищни недвижими имоти и търговски обекти, общинска собственост;
- ползвателите на терени общинска собственост, върху които са поставени преместваеми обекти;
- позлвателите на общинска площ за търговия на открито;
- спортните клубове, явяващи се наематели по договори с ОП „ Спортни имоти и прояви “.

Условието за всички е да са преустановили дейност съобразно заповедта на здравния министър, издадена на 13 март във връзка с извънредното положение.

До 31 август се удължава срокът, в който могат да се плащат наеми за общинските жилищни имоти. За срока на извънредното положение учениците, които ползват общежитие „ Колю Фичето “, са освободени от дължимите такси.

Двама души избягаха от карантината си във Великотърновско

Общинската туристическа агенция „ Царевград Търнов освобождава от наем в периода на извънредното положение своите партньори и контрагенти, които не работят, включително и занаятчиите от Самоводската чаршия.

До възстановяване на обичайната търговска дейност на дружеството Община Велико Търново ще заплаща електроенергията, необходима за поддържане на съоръженията на Аудио-визуален спектакъл „ Царевград Търнов – звук и светлина “.

" Благодаря на всички, участвали с предложения и идеи за пакета от мерки, приет с широка подкрепа на днешното заседание на Общинския съвет. И макар това да доведе до над 150 000 лева намаляване на собствените приходи, това е инвестиция в оцеляването при условията на криза ", каза кметът.

За преодоляване на икономическите последици и за компенсиране на пропуснатите ползи ще се търсят способи и начини в течение на цялата година, след като бъде отменено извънредното положение, отбеляза още Панов.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6812  С нова заповед на Кирил Ананиев се не разрешава износът на лекарствени артикули С нова заповед на Кирил Ананиев се не разрешава износът на лекарствени артикули  Диагностична техника за COVID-19 ще има България със средства от Съединени американски щати Диагностична техника за COVID-19 ще има България със средства от Съединени американски щати  Учени разкриха за какво доста младежи изкарват COVID-19 съвсем без признаци Учени разкриха за какво доста младежи изкарват COVID-19 съвсем без признаци
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР