В Чехия през следващите седмици ще бъдат отменени повечето от

...
В Чехия през следващите седмици ще бъдат отменени повечето от
Коментари Харесай

Чехия се готви да отслабва мерките, Виктор Орбан се отказа от някои от извънредните си пълномощия

В Чехия през следващите седмици ще бъдат отменени повечето от останалите ограничителни марки срещу разпространението на коронавируса, обяви днес чешкият министър на здравеопазването Адам Войтех, цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9460
По думите му към края на този месец и в началото на следващия ще бъдат позволени събирания на по-големи групи хора, на повечето места маските няма да са задължителни, а зоопарковете и музеите ще се върнат към нормалното си функциониране.

Чехия отваря границите си за граждани на ЕС - с някои изключения

През май в страната бяха отворени магазините, ресторантите, театрите и кината, а от тази седмица е позволено в Чехия да влизат пътници от много други европейски държава. Същевременно Войтех предупреди, че вирусът е още налице и заплахата не е преминала. Досега в страната с население от 10,7 млн. души са регистрирани 10 176 случая с коронавирус, от които близо три четвърти са се възстановили. Починалите са общо 333.

От днес правителството на Унгария не разполага с присъдените му от парламента извънредни пълномощия да управлява с укази по време на коронавирусната епидемия.

Малко преди полунощ вчера премиерът Виктор Орбан подписа съответният декрет. С друг указ Орбан обяви вместо досегашното извънредно положение епидемична обстановка, което му позволява да запази някои от пълномощията си. Този нов режим може да бъде удължаван без съгласието на парламента, отбеляза ДПА.

Огласени днес данни от полското здравно министерство показват, че броят на починалите след зараза с коронавируса в Полша е 1316. Общо в страната са били регистрирани 31 015 случая с коронавирус, от които 15 317 човека са оздравели. На лечение в болници се около 1800 души, над 93 хиляди са под домашна карантина, а към 17 хиляди са под епидемиологичен надзор.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9460  Близо 20 млн. лева са изплатени на лекари от първа линия. Министерство на здравеопазването разкри по какъв начин тъкмо са разпределени парите Близо 20 млн. лева са изплатени на лекари от първа линия. Министерство на здравеопазването разкри по какъв начин тъкмо са разпределени парите  Държавна фирма Държавна фирма " Земеделие " ревизира на терен на фермерите, искащи дотации  Бившият президент на Казахстан е инфектиран с ковид Бившият президент на Казахстан е инфектиран с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР