В САЩ днес започна ваксинацията на населението срещу КОВИД-19, предадоха

...
В САЩ днес започна ваксинацията на населението срещу КОВИД-19, предадоха
Коментари Харесай

В САЩ започна ваксинацията на населението срещу COVID-19

В САЩ днес започна ваксинацията на населението срещу КОВИД-19, предадоха световните агенции.

Асошиейтед прес отбелязва, че това е най-масовата ваксинационна кампания в историята на страната.

Ройтерс определя нейното начало като повратен момент в усилията за обуздаване на смъртоносния вирус. Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията държава, с най-много заразени (повече от 16 милиона и 257 хиляди) и починали (над 299 хиляди).

Ваксинацията започна сред медицински работници. Първият ваксиниран срещу КОВИД-19 човек в САЩ е Сандра Линдзи, медицинска сестра в интензивно отделение. Тя бе ваксинирана в Еврейския медицински център на Лонг Айлънд, съобщи губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, цитиран от Ройтерс.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския приветства началото на ваксинационната кампания, предаде Франс прес.

" Първа приложена ваксина. Поздравления за Съединените щати, поздравления за СВЕТА! ", написа Тръмп в Туитър.

Днес ще започне ваксинацията на населението и в съседна Канада.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16728  Ефективността на „ Спутник V ” е 100% при тежки случаи на COVID-19 Ефективността на „ Спутник V ” е 100% при тежки случаи на COVID-19  Районният център по трансфузионна хематология в Плевен е приел първите 12 донори на кръвна плазма Районният център по трансфузионна хематология в Плевен е приел първите 12 донори на кръвна плазма  Европейски Съюз ще подари 5% от имунизациите си против COVID-19 на небогати страни Европейски Съюз ще подари 5% от имунизациите си против COVID-19 на небогати страни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР