В Ловешка област не може да има болници, в които

...
В Ловешка област не може да има болници, в които
Коментари Харесай

В Ловешка област не може да има болница, определена само за пациенти с коронавирус

В Ловешка област не може да има болници, в които да се лекуват само пациенти с коронавирус, както и такива, които да останат само за лечение на други заболявания. С такова становище до министъра на здравеопазването са излезли членовете на Областния кризисен щаб по здравеопазване в Ловеч, съобщи за БТА областният управител Ваня Събчева.

" В нашата област този модел не може да бъде приложен. Само в Троян има две болници - МБАЛ и Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести, където може да бъде приложен, но в другите общини това няма как да стане ", добави Събчева.



По думите ѝ многопрофилната болница в Ловеч не може да бъде определена само за лечение на пациенти с Коронавирус, тъй като няма къде населението да се лекува от други заболявания. МБАЛ - Троян е малка, другите болници в областта също са претоварени.

" Затова се обединихме в решението състоянието да остане, както е към момента. Трудно една болница може да остане " чиста ", тъй като може да постъпи пациент, който след това да се окаже с коронавирус ", посочи областният управител. Тя каза още, че на заседанието е обсъден и въпросът за липсата на медицински персонал.

Щабът ще поиска от министъра на здравеопазването да бъдат командировани медицински сестри от Държавната психиатрична болница в Ловеч в МБАЛ " Проф. д-р Параскев Стоянов ", а от Държавната психиатрична болница в Карлуково - в МБАЛ - Луковит. Другото предложение до министъра е да задължи УМБАЛ - Плевен да приема пациентите от Ловешка област, които имат нужда от интензивно лечение. Това да продължи до възстановяване дейността на Интензивното отделение в ловешката болница, което затвори заради висока заболеваемост сред персонала.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15406  Рекорден брой случаи на COVID-19 в Германия, готвят по-строги ограничавания Рекорден брой случаи на COVID-19 в Германия, готвят по-строги ограничавания  Доза от имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ ще коства към 15 евро на Европейски Съюз Доза от имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ ще коства към 15 евро на Европейски Съюз  Сръбският патриарх умря в резултат на COVID-19

Сръбският патриарх умря в резултат на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР