Бяха ми възложени функции, в качеството ми на министър на

...
Бяха ми възложени функции, в качеството ми на министър на
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Още не сме достигнали пика на COVID-19, мерките остават

Бяха ми възложени функции, в качеството ми на министър на здравеопазването, за въвеждане на противоепидемични мерки, които ще се въведат и след края на извънредното положение. Много от хората осъзнават, че това се налага, за да се опази живота и здравето им. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на здравеопазването ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през в предаването " Неделята " по Нова телевизия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7650
„ Взимаме колективни решения, работим в екип. Решенията се обсъждат и одобряват “, уточни той.

1965 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, има нова жертва

„ Светът не познава тази болест. Тя се модифицира. В различните части на света, се прилагат различни мерки за защита. Но прилагането на строги мерки показва, че смъртността е по-ниска. Критериите, които прилагаме не се различават от световните здравни норми. Най-важните са медицинските критерии, свързани с последиците и тежестта на заболяването. Болестта е непозната и по начина си на разпространение “, обобщи здравният министър.

„ В рамките на седмица, ако има ръст на заболели, ще трябва да се затегнат отново мерките. Това ще наложи да се обяви извънредна епидемична обстановка “, коментира министър Ананиев.

Министърът на здравеопазването коментира бонусите от 1000 лева за медицинските работници, работещи на първа линия. Той обясни, че 3800 души ще получат тези допълнителни възнаграждения за април.

„ Това показва, че повече лечебни заведения са ангажирани с лечението на болни от коронавирус. Без значение, че ще отпадне извънредното положение, лекарите ще продължат да ги получават “, увери той.

На въпрос дали ще може да се посещават скоро училища и детски градини, Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на здравеопазването ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през обясни: „ Тези четири месеца показаха, че ние можем да се справим с онлайн обучението. Надяваме се и искаме детските градини да заработят, но не на всяка цена “. Здравният министър обясни още, че хората, които искат да пътуват зад граница, ще полежат на 14-дневна карантина, след като се завърна у нас.

„ Никой не може да каже кога ще бъде пикът на заболяването. Виждаме, че случаите на заболели растат. Реалните резултати не показват това да се е случило. Най-важното е да се спазва социалната дистанция. Нещата се променят всеки ден, но е рано да се говори за премахването на мерките напълно. Трябва да търсим баланса “, каза още Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на здравеопазването ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

От думите му стана ясно още, че на този етап не се налага поставянето на град Ямбол под карантина, както бе в Банско и София, след установяването на огнища на COVID-19.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7650  Лекар разкри защищава ли от COVID-19 медикамент за хепатит Лекар разкри защищава ли от COVID-19 медикамент за хепатит  Броят на инфектираните с ковид в Португалия наближава 27 600 Броят на инфектираните с ковид в Португалия наближава 27 600  1965 са доказаните случаи на COVID-19 у нас, има нова жертва 1965 са доказаните случаи на COVID-19 у нас, има нова жертва
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР