Българско Шардоне в серията Villa Yambol, реколта 2017 година спечели

...
Българско Шардоне в серията Villa Yambol, реколта 2017 година спечели
Коментари Харесай

Българско Шардоне спечели златен медал на конкурс в Япония

Българско Шардоне в серията Villa Yambol, реколта 2017 година спечели златен медал на престижния винен конкурс SAKURA AWARDS - Japan Women’s Wine Awards 2019, който се проведе в Токио през януари. Изба „ Вила Ямбол “ донесе още едно отличие за България – сребърен медал за Villa Yambol Каберне Совиньон 2017. В състезанието участваха 4326 проби на вина от 34 държави, сред които ключови производители от Аржентина, Австралия, Чили, Германия, Испания, Южна Африка, Нова Зеландия и други. Любопитна подробност е, че оценяващите комисии на конкурса се състоят единствено от дами – 530 професионалисти във винената индустрия. С най-много наградени вина тази година са Франция и Италия. Медалите на „ Вила Ямбол “ са поредното признание за високото качество на продуктите на родния производител. „ Щастливи сме, че защитаваме имиджа на България като производител на вина на пазар като японския, който е безкомпромисен по отношение на качеството. Надяваме се съвсем скоро така, както България е позната с киселото мляко, да популяризираме и българското вино. “, коментира изпълнителният директор на винарната Красимир Аврамов.

Японските бизнес партньори на „ Вила Ямбол “ споделят, че предпочитаните за консумация сортове вино там са именно като наградените - Каберне Совиньон и Шардоне, което още повече показва, че избата е готова да отговори на търсенето. Освен в Япония, продукцията на „ Вила Ямбол “ е добре позната навън, защото избата е от водещите износители на качествени вина на 31 пазара зад граница. Марката Villa Yambol е сред най-обичаните на българския пазар.

Основателката на конкурса SAKURA AWARDS - Japan Women’s Wine Awards г-жа Юми Танабе има 40-годишен опит във винената индустрия и е сред най-влиятелните фигури на японската винена сцена като автор, преподавател, вносител и дори производител. През 1992 г-жа Танабе основава първото японско училище за винени професионалисти, а през 2013 година инициира Sakura Japan Women’s Wine Awards. През изданието Wine Spectator тя коментира как се е вдъхновила за идеята в конкурса оценяващите да са само жени. „ Когато стартирах състезанието в японските ресторанти сомелиерите бяха основно мъже. Те решаваха кои вина да влязат във винените листи. Дори вносителите и мениджърите покупки бяха от силния пол – те пък подбираха кои вина да се внасят. А ако погледнем потреблението, дамите са тези, които пият вино, купуват и го харесват повече от мъжете в Япония. Затова реших да фокусирам усилията си върху жените и да продавам вино според женските предпочитания и вкусове. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР