България официално попадна в оранжевата зона на Европейски съюз. Всички

...
България официално попадна в оранжевата зона на Европейски съюз. Всички
Коментари Харесай

България официално е обявена за високорискова за COVID-19

България официално попадна в оранжевата зона на Европейски съюз. Всички области на страната ни се водят високорискови от разпространение на COVID-19 според европейската картата, която се изготвя всеки четвъртък.

Картата на ЕС обаче е далеч по-чувствителна от тази, в която България публикува данните си на двуседмична база. Спрямо нашите данни, изготвени ден преди тези на Съюза – половин България все още е в зелено. Това ще рече, че заболеваемостта там не е надхвърлила 100 на 100 000 население. Това показват последните данни на Националния център по заразни и паразитни болести, изготвени на 14-дневна база.

Картата на Европейският съюз обаче, създадена за да служи като ориентир за здравните власти при въвеждане или премахване на ограниченията за пътуващи до различните страни, все пак е сметнала, че България създава висок риск от разпространение COVID-19. Спрямо данните ѝ страната ни попада в оранжевата зона, където кривата на заболеваемостта минава 200 на 100 000 души, или иначе казано повече от 4% положителни тестове за COVID-19 в продължение на 14 последователни дни.

Впечатление прави, че спрямо същата карта голяма част от Източна Европа се намира в зелената зона, или там, където процентът на положителни проби е под 4 на 100. Средната си част, където попадат Германия, Австрия, Словения, Хърватия и голяма част от Италия, са част от жълтата зона - където рискът от заразяване е среден.

Франция, Испания, Португалия, част от Белгия и части от Скандинавския полуостров също попадат в зоната, където се намират България и Гърция. Тя впрочем бива предхождана само от една възможна позиция за рискови зони, в която попадат южните части на Франция и Испания.
 България публично е оповестена за високорискова за COVID-19

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР