България и още 11 европейски държави участват в разселването на

...
България и още 11 европейски държави участват в разселването на
Коментари Харесай

България участва в разселването на непълнолетни мигранти от гръцките острови

България и още 11 европейски държави участват в разселването на непридружени непълнолетни мигранти от гръцките острови. Това съобщи днес говорител на Европейската комисия.
Всичко по темата:Мигрантска криза 74
Той посочи, че от април досега са били прехвърлени две групи мигранти. В Люксембург са били подслонени 12 от непълнолетните, а в Германия - 47.

На основата на двустранно споразумение между Гърция и Ирландия вчера към Дъблин са били превозени осем мигранти, добави той.

По думите на говорителя предстои общо 1600 деца да бъдат прехвърлени от гръцките острови към вътрешността на ЕС и това се очаква да стане в следващите месеци с постепенното отпадане на ограниченията за пътуване. Досега съгласие да участват в разселването, освен нашата страна, са заявили също Белгия, Франция, Хърватия, Финландия, Германия, Ирландия, Португалия, Люксембург, Литва, Словакия и Норвегия. Говорителят изрази очакване този списък да нарасне.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 74  Близо 80 милиона са бежанците по света, съгласно отчет на организация на Организация на обединените нации Близо 80 милиона са бежанците по света, съгласно отчет на организация на Организация на обединените нации  От Средиземно море бяха извадени телата на над 60 мигранти От Средиземно море бяха извадени телата на над 60 мигранти  Молбите за леговище в Европейски Съюз внезапно понижиха по време на пандемията Молбите за леговище в Европейски Съюз внезапно понижиха по време на пандемията
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР