Броят на потвърдените случаи на заразяване с новия коронавирус в

...
Броят на потвърдените случаи на заразяване с новия коронавирус в
Коментари Харесай

Нови данни за епидемията от коронавируса в Нидерландия, Швеция и Швейцария

Броят на потвърдените случаи на заразяване с новия коронавирус в Нидерландия се увеличи днес с 455 и достигна общо 41 774. Това съобщиха днес нидерландските здравни власти, цитирани от Ройтерс.

С 84 нови смъртни случая от причиняваното от коронавируса заболяване Ковид-19 починалите в Нидерландия са общо 5288, гласи актуализираната информация на Националния институт по обществено здравеопазване. Оттам предупредиха, че съобщават само за потвърдените случаи, което означава, че действителният брой е по-голям.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7454
Иран обяви още 68 жертви на COVID-19, но определи ситуацията като стабилна

Жертвите на Ковид-19 в Швеция надхвърлиха 3000, съобщи националната Агенция по общественото здравеопазване.

Това е доста по-голям брой в сравнение със съседните скандинавски страни, където властите възприеха по-строг подход за справяне с епидемията, отбелязва Ройтерс.
Точният общ брой на починалите в Швеция е 3040. Към вчерашния ден те бяха 2941 - с 99 по-малко.

Броят на заразените с коронавирус в Швейцария се увеличи с 66 за последното денонощие, с 15 случая повече в сравнение с предходното. Общият брой на инфектираните достигна 30 126, а на починалите - 1518, сочат данни от днес на Федералното управление по здравеопазване на Швейцария, цитирано от ТАСС.

От края на март - началото на април, когато в страната ежедневно се заразяваха по над 1000 души на ден, заболеваемостта силно е намаляла.
Оттогава досега обаче намаляват не само случаите на заразяване, но и смъртните случаи, макар и с неравномерни темпове. През последното денонощие са починали 13 души, а през предходното - 22-ма.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7454  Англия ще разгласи доста лимитирано облекчение на карантинните ограничения Англия ще разгласи доста лимитирано облекчение на карантинните ограничения  Американски учени изследват ковид синдрома при децата Американски учени изследват ковид синдрома при децата  Петима пациенти, лекувани от разнообразни болести, са с Covid-19 в МБАЛ Пазарджик Петима пациенти, лекувани от разнообразни болести, са с Covid-19 в МБАЛ Пазарджик
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР