Броят на болничните легла за лечение на пациенти с коронавирус

...
Броят на болничните легла за лечение на пациенти с коронавирус
Коментари Харесай

В Русенско е увеличен броят на болничните легла за пациенти с коронавирус

Броят на болничните легла за лечение на пациенти с коронавирус в Русенско е увеличен от днес. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Така броят на леглата за лечение на пациенти с инфекцията в петте болници в региона вече е 499, като 21 от тях са предназначени за реанимационни грижи.

От Областния оперативен щаб информират, че към момента общо 463 души са настанени в лечебните заведения, като 26 от тях са на интензивно лечение.

Капацитетът за лечение на пациенти с COVID-19 е допълнително увеличен в двете университетски болници в Русе - " Канев " и " Медика ". Така над половината от всички легла в УМБАЛ " Канев " вече са предназначени за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция. Лечебното заведение разполага с 273 легла за пациенти с коронавирус и 12 реанимационни. В него към момента се лекуват 235 души, като 16 от тях са в интензивно отделение.

УМБАЛ " Медика " разполага със 110 легла, като девет са предназначени за интензивни грижи. Там към момента са настанени 135 пациенти, като 10 от тях са в реанимация.

В останалите три болници в региона - Белодробната болница и Комплексният онкологичен център /КОЦ/ в Русе и многопрофилната болница в град Бяла, има 104 легла. От тях са свободни само 21 и те се намират в КОЦ.

От щаба информират, че на базата на 14-дневна заболяемост област Русе е с 825,6 потвърдени случая на 100 000 души население.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15550  Проверяват два случая на умряли пациенти поради забавено лекуване Проверяват два случая на умряли пациенти поради забавено лекуване  БСК упорства за Национална стратегия за подкрепяне на бизнеса, обиден от ограничаващите ограничения в битката с COVID-19 БСК упорства за Национална стратегия за подкрепяне на бизнеса, обиден от ограничаващите ограничения в битката с COVID-19  Студенти стажанти ще оказват помощ в Ловешката болница Студенти стажанти ще оказват помощ в Ловешката болница
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР