Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Джонсън обеща да промени Великобритания след кризата с коронавируса

Британският премиер Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е обеща да промени Великобритания след коронавирусната криза - ще строи повече жилища, ще подобри образованието, ще се бори с престъпността и ще подкрепи зелената икономика, предаде Ройтерс.
В реч, чиято цел бе да сплоти Консервативната партия, започнала да става все по-критична към лидера си, Джонсън изложи виждането си за Великобритания, където пандемията от Ковид-19 извади на показ дълбоко вкоренени неравенства.

Използвайки като метафора за подобряване на състоянието на Великобритания собствената си трудна битка с Ковид-19, той заяви:

" Преминахме през твърде много разочарования и трудности, че да се съгласим със статуквото и да си помислим, че животът може да си остане същият, какъвто беше преди чумата ". " Той няма да си остане същият, защото историята ни учи, че събития от такъв мащаб, войни, глад, чуми, събития, които засягат човечеството в огромната му част, както този вирус, не идват и не си отиват просто ей така. Не можем повече да дефинираме основната задача пред страната ни като просто възстановяване на нормалността. Такава дефиниция не е достатъчно добра ", каза той на конгреса на корсерваторите в Бирмингам.

По думите на Джонсън в основата на плана за възстановяване след коронавирусната криза ще е изграждането на инфраструктура за производство на възобновяема енергия. " Нашите морета крият огромен потенциал за снабдяване на нашите домове и общини с евтина зелена енергия и ние правим нужното тази сила да бъде впрегната в действие ", каза британският министър-председател. " Сега, когато се възстановяваме, трябва да се възстановяваме по един по-зелен начин. Затова се ангажираме с нови амбициозни цели и инвестиции в енергия от ветрогенератори, за да ускорим напредъка си към нулеви нетни емисии до 2050 г. ", заяви той.

Великобритания предвижда да бъдат вложени средства в размер на 160 милиона лири в пристанища и заводи като част от усилията за четворно увеличаване на капацитета на кралството за добив на енергия от вятъра. Идеята е това да стане факт до 2030 г., когато тези мощности е предвидено да достигнат 40 гигавата, което се равнява на около половината от сегашните възможности на Обединеното кралство за производство на енергия от всякакви източници.

В обръщението си към торите Джонсън каза, че няма да е достатъчно икономиката да се върне на равнищата си отпреди Ковид-19, а ще е нужно да се увеличат темповете й на растеж.

Министър-председателят засегна и спора, възникнал около изпълнението на обществени събития на песента " Властвай, Британия " (Rule Britannia) и обвини политическите си опоненти, че се опитват да пренапишат историята. По думите му той и Консервативната партия с гордост пеят тази песен от колониалната епоха.

" Гордеем се с културата, историята и традициите на нашата страна. Те буквално искат да събарят паметници, да пренапишат историята на страната ни, да редактират националната биография и да я направят да изглежда по-политически коректна ", каза Джонсън, имайки предвид опозицията в лицето на Лейбъристката партия. " Не се притесняваме от песни, в които се пее как Британия властва над моретата. Всъщност чрез националната корабостроителна стратегия на Консервативната партия ние дори изпълваме това с реално съдържание ".

През последните месеци във Великобритания започнаха да се водят разгорещени дебати за историята й, за ролята й в трансатлантическата търговия с роби и колониалния период.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12904  Новата карантина в Мадрид съвсем не се съблюдава Новата карантина в Мадрид съвсем не се съблюдава  Рекорден брой жертви на COVID-19 в Румъния през последното денонощие Рекорден брой жертви на COVID-19 в Румъния през последното денонощие  Новият ковид може да се задържи с часове във въздуха Новият ковид може да се задържи с часове във въздуха
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР