Антарктида вече не е единственият континент, където не е открит

...
Антарктида вече не е единственият континент, където не е открит
Коментари Харесай

Коронавирус е открит в чилийска антарктическа база

Антарктида вече не е единственият континент, където не е открит пандемичният коронавирус. Трийсет и шест носители са установени при тестване в чилийската база " Генерал Бернардо О`Хигинс ". Това съобщи днес Ей Би Си, предаде ТАСС.

Базата, кръстена на чилийския национален герой Бернардо О`Хигинс Рикелме, е разположена в западната част на континента, недалеч от Южна Америка, и е свързана с въоръжените сили на страната. Чили поддържа общо 13 бази в Антарктида, се казва в съобщението.

Според в. " Гардиън " 26 от заразените са военнослужещи, а другите 10 - хора от обслужващия персонал. Всички те са евакуирани в Чили и поставени в изолация. Лекарите оценяват здравословното им състояние като добро.
Заразени са и трима души от екипажа на кораба, обслужвал базата, сочат данни от тестове, получени след връщането им от Антарктида.

" Евакуацията на персонала бе осъществена благодарение на навременните превантивни действия ", заявиха чилийските военни, цитирани в сп. " Нюзуик ".
Антарктическата станция продължава работа с нова смяна служители.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17191  Коронавирусът доближи и Антарктида Коронавирусът доближи и Антарктида  Експерти: Белгия навлиза в трета епидемиологична вълна Експерти: Белгия навлиза в трета епидемиологична вълна  Правителството може да даде ваксини на страни от Западните Балкани и Източното партньорство

Правителството може да даде ваксини на страни от Западните Балкани и Източното партньорство
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР