Американската фармацевтична компания Модерна съобщи, че ваксината ѝ срещу новия

...
Американската фармацевтична компания Модерна съобщи, че ваксината ѝ срещу новия
Коментари Харесай

Ваксината на Модерна задмина по ефикасност тази на Пфайзер

Американската фармацевтична компания " Модерна " съобщи, че ваксината ѝ срещу новия коронавирус е отчела 94,5% ефикасност в предварителните изследвания от фаза 3, с което задминава по ефикасност продукта на конкурентите ѝ от " Пфайзер ", за чиято ваксина бе заявено, че има 90-процентова ефикасност срещу COVID-19.

В изпитанията на ваксината на " Модерна ", разработена с участието на Националния институт по здраве, участие взеха 30 000 доброволци.

Президентът на компанията д-р Стивън Хог приветства добрите резултати, но не подмина и конкуренцията в лицето на " Пфайзер ".

Това трябва да ни даде надежда, че в действителност ще разполагаме с ваксини, които ще бъдат способни да надвият пандемията и в близкото бъдеще да се върнем към нормалния ни живот. И съм сигурен, че няма да е само нашата ваксина, но и много други компании ще предложат своите продукти, сподели д-р Хог, цитиран от световните агенции.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15107  Здравният министър на Франция предизвести, че вирусът още не е надвит макар окуражителни данни Здравният министър на Франция предизвести, че вирусът още не е надвит макар окуражителни данни  Започват незабавни инспекции на новосъздадените Коронавирус отделения

Започват незабавни инспекции на новосъздадените Коронавирус отделения  " Галъп ": Обществото още дава заем на доверие към ограниченията за справяне с COVID-19 у нас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР