Авиопревозвачите се надяват да вдигнат бизнеса си на крака с

...
Авиопревозвачите се надяват да вдигнат бизнеса си на крака с
Коментари Харесай

Авиопревозвачите предлагат електронни здравни паспорти при пътуване със самолет

Авиопревозвачите се надяват да вдигнат бизнеса си на крака с помощта на здравен паспорт под формата на мобилно приложение, който да съдържа информация дали пътуващите са ваксинирани срещу новия коронавирус и дали са си направили тест, предаде ДПА.

Международната асоциация по въздушен транспорт заяви, че здравният паспорт ще бъде изпробван от " Бритиш еъруейз " (British Airways) и други превозвачи през следващите седмици и ще бъде пуснат за масово ползване през първото тримесечие на 2021 г.

Данните на пътниците ще се съхраняват само на мобилните им телефони и няма да са в централен регистър.

" Целта ни е да имаме евтина, лесна за използване и сигурна система за тази важна задача ", каза директорът на асоциацията Александър дьо Жуниак на пресконференция в Женева.

Броят на пътуващите със самолет спадна от 4,5 милиона миналата година до 1,8 милиона през тази. Авиокомпаниите са загубили 118,5 милиарда долара по време на пандемията, показват данни на асоциацията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16868  Обединеното кралство разхлабва ограниченията за битка с COVID-19 през коледните празници Обединеното кралство разхлабва ограниченията за битка с COVID-19 през коледните празници  Кралят на Бахрейн се имунизира против ковид Кралят на Бахрейн се имунизира против ковид  Част от инфектираните с ковид не се изследват с PCR тест Част от инфектираните с ковид не се изследват с PCR тест
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР