1036 лева е средната работна заплата на работещите в БДЖ-Пътнически

...
1036 лева е средната работна заплата на работещите в БДЖ-Пътнически
Коментари Харесай

БДЖ продължават да затъват, но средната заплата вече е 1036 лева

1036 лв. е междинната работна заплата на работещите в БДЖ-Пътнически транспорти за първите девет месеца на годината. Това е със 138 лв. повече, в сравнение с през същия интервал на предходната година, демонстрира финансовият доклад на компанията, оповестен на уеб страницата на Министерството на финансите.

Излиза, че единствено за една година възнагражденията в националния жп транспортьор са били увеличени с внушителните 15,37%. В компанията са вдигнати както заплатите, по този начин и всевъзможни бонуси за ексклузивен труд, награди, за нощен труд, за прилагане на домашен отпуск, за длъжностен и училищен отпуск, за работа на формален празник и за други спомагателни хонорари. 

За първите девет месеца разноските за работни заплати в пътническата компания възлизат на шокиращите 54,424 милиона лв.. Това е с 6,215 милиона лв. повече, в сравнение с за същия интервал на 2017 година

Безумното в тази ситуация е, че приходите от продажба на билети за влаковете са едвам 40,874 милиона лв. или с съвсем 14 милиона лв. по-ниски единствено от разхода за заплати.

На процедура банкрутиралият жп транспортьор се крепи на процедура само на парите на българските данъкоплатци. За първите 9 месеца БДЖ-Пътнически транспорти са получили 131,250 милиона лв. от бюджета по контракта с страната за обезпечаване на публичен транспорт. От данните излиза, че на 1 лев личен доход жп компанията получава над 3 лв. дотация, което евентуално е европейски антирекорд по всички индикатори за неефективност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР