1000 нови паркоместа на територията на града ще бъдат изградени

...
1000 нови паркоместа на територията на града ще бъдат изградени
Коментари Харесай

1000 нови паркоместа, ремонти на улици, e-кабинети за първокласници и старт на проект за нова онкоболница - приоритети за общината през 2019 г.

1000 нови паркоместа на територията на града ще бъдат построени през актуалната година. Това стана ясно по време на общественото показване на Бюджет 2019 в Дома на НХК.

На него участва целият управнически екип на кмета Димитър Николов - зам.-кметът по финанси, бюджет и стопанска система Красимир Стойчев, зам.-кметът по обучение и просвета Йорданка Ананиева, зам.-кметът по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева, зам.-кметът по строителство Чанка Коралска, зам.-кметът по опазване на здравето, спорт и обществени действия доктор Лорис Мануелян, шефът на дирекция " Бюджет " Златина Караиванова.

По време на срещата стана ясно, че за част от паркоместата има подготвени и планове.

" През 2017 година Общината обособи 500 нови места за паркиране, а през предходната 2018 година още 650, с оглед разрастването на града и нуждата от повече паркоместа ", посочи зам.-кметът Чанка Коралска.

Тя анонсира и най-сериозните реконструкции на съществени пътни артерии, които предстоят - сериозен ремонт на  бул. " Проф. Яким Якимов ",  на бул. " Стефан Стамболов " - в сектора от входа на Бургас до светофара към бул. " Тракия " и от кръговото пред хотел " Мираж " до бул. " Демокрация ", на бул. " Захари Стоянов " в ж.к. " Меден рудник " и на  бул. " Димитър Димов ".  Сериозни поправки предстоят и на основни улици в кв. " Банево ".

Сериозни  вложения са планувани в Бюджет 2019  и за образованието, като акцент  са  съвременни е-кабинети за първокласници, съобразени с новата осведомителна среда, възстановяване на спортната инфраструктура в образователните заведения, както и старт на плановете за реорганизация на Дома на НХК и на някогашната Немска болница, която е планувано да стане съвременна библиотека. Това обясни зам.-кметът по обучение и просвета Йорданка Ананиева.

През тази година е планувано да започва и още един огромен план на общината - построяването на нов онкологичен център, които да сплоти на едно място всички нужни звена за диагностика и лекуване съгласно най- настоящите трендове в тази област, изясни зам.-кметът по опазване на здравето доктор Лорис Мануелян. 

Сред акцентите в сектор Европейски политики и екология е построяването на анаеробна станция за обработка на биоразградими боклуци, монтирането на още подземни контейнери, промяна  и прецизиране на технологията за сметосъбиране, сключване на контракт с самостоятелна лаборатория, която да мери равнищата на въздуха и да дефинира кои са замърсителите в града, обясни зам.-кметът Руска Бояджиева.

Рамката на Бюджет 2019 на Община Бургас е 272 492 000 лева

" Предвиждаме съществени вложения по всяко едно перо, като даваме приоритет на най-важните за града планове ", посочи зам.-кметът Красимир Стойчев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР