100-те БТР-а, които България безвъзмездно предостави на Украйна, вече се

...
100-те БТР-а, които България безвъзмездно предостави на Украйна, вече се
Коментари Харесай

БТР-ите на МВР вече потеглиха за Украйна

100-те БТР-а, които България безплатно даде на Украйна, към този момент се транспортират към страната. „ Операцията е в ход - Министерството на защитата подкрепя процеса по даване на Украйна на БТР-ите на Министерство на вътрешните работи ”, разгласи във Фейсбук военният министър Тодор Тагарев.
Прочетете още


В края на предходната година Народното събрание реши, отхвърляйки несъгласие на президента, България да даде безплатно бронирана транспортна техника на Украйна. Тези машини са дадени на основаните Вътрешни войски 80-те години и не са употребявани от Жандармерията.

„ За Министерство на вътрешните работи те изрично са с отпаднала нужда ”, сподели тогава Тагарев. Според него украинската войска не може да тръгне в офанзива с тези машини, само че те биха послужили в избрани условия.

„ Около 100 бронетранспортьора от складовете на Министерство на вътрешните работи ще прати България като помощ на Украйна ”, разгласи националният представител от „ Продължаваме Промяната - Демократична България ” Ивайло Мирчев през юли предходната година, написа Българска телеграфна агенция. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР