100% машинно гласуване ще има следващите избори. Това решиха депутатите

...
100% машинно гласуване ще има следващите избори. Това решиха депутатите
Коментари Харесай

100% машинно гласуване на следващите избори

100% машинно гласоподаване ще има идващите избори. Това взеха решение депутатите от правната комисия, които одобриха на второ четене измененията в Изборния кодекс. Машинно гласоподаване ще има и за чужбина – в секциите, в които са подадени над 300 заявки за гласоподаване.

Изключение въпреки всичко ще има. Там, където има секциите с по-малко от 300 гласоподаватели, ще може да се употребява хартиената бюлетина. Тя ще важи и при гласуването с преносима секция, лечебни заведения, обществени домове и други

Вече няколко часа продължава съвещанието на правната комисия за разискванията на промените в Изборния кодекс. Промените се вършат директно преди предстоящите предварителни парламентарни избори. Предвид комплицираната политическа конюнктура и невъзможността за сформиране на кабинет в границите на 45-ия парламент, най-вероятно нови избори ще има още лятото. Измененията в Изборния кодекс се случват и преди президентския избор наесен.

Затова не малко рецензия има и към решението да се смени настоящия състав на Централната изборна комисия (ЦИК), като се понижи броя на членовете ѝ. Освен това по предложение на ИТН ЦИК ще се назначава с декрет на президента, а не както до момента - с решение на Народното събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР