100 гигавата - това са 100 ядрени реактора като тези

...
100 гигавата - това са 100 ядрени реактора като тези
Коментари Харесай

Европа се запасява с китайски соларни панели

100 гигавата - това са 100 нуклеарни реактора като тези в Козлодуй. Подобна мощ ще стои на сянка в складовете из Европа към края на 2023 година Стария континент изкупува голямо количество китайски слънчеви панели, откакто през последните 2 години видя от първо лице по какъв начин геополитическите процеси могат да ударят по енергийната сигурност, написа в собствен материал Quartz.

Контекст : След като Русия спря газовите доставки предходната година, Европа стартира да изкупува полутечен газ от Съединени американски щати, както и термопомпи и слънчеви панели от Китай. На процедура, през 2022 година континентът удвои слънчевия си потенциал. За това спомогнаха и релативно ниските цени. За Пекин европейският пазар е значим, тъй като Съединени американски щати стопираха вноса на артикули, създадени в районите, където КНР репресира мюсюлманското малцинство.
 Соларен експерт - специалността, която се придобива за месец и може да носи 3000 лв. месечен приход
Новата специалност, която се учи за месец и може да носи 3000 лв. месечен приход

До 2023 година в Европейски Съюз ще има апетит за над 1 милион експерти във фотоволтаичната промишленост

Така Китай от Китай пристигнаха над 90% от новите слънчеви панели - при едвам 37% през 2018 година

Детайли : В момента неинсталирани в Европа стоят панели с обща мощ от 40 GWdc и стойност от 7 милиарда евро. Според норвежката консултантска компания Rystad Energy, обаче, до края на годината те ще доближат 100 GWdc.

Под 10% е делът на вноса от Малайзия, Япония, Тайван и Съединени американски щати.

Германска компания желае да строи плаващ слънчев парк за 1 милиарда лв. на територията на язовир " Огоста "

Стартира процеса по изследване на всички законови и административни процедури за реализацията на огромната инвестиция

От друга страна : На процедура Европа е подвластна от китайския слънчев импорт, разяснява старши анализаторът в Rystad Мариус Мордал Бакке.

Това е проблем, тъй като Пекин не се отличава от Москва в това, че демонстрира податливост да употребява стопанската система като външнополитическо оръжие. Така съществуването на доста съоръжение на склад на доктрина може да омекоти удара при вероятно политически стимулирано прекъсване на вноса, само че е реалност, че Европа няма потенциала във връзка с материалите, които се влагат в слънчевите панели.
 ФЕЦ
Откриха най-големия слънчев парк в България

Инвестицията за над 200 млн. лева включва повече от 220 000 слънчеви панела

Проблем е и, че при опазване на сегашната обстановка, китайската продукция идва на ниска цена и това не дава късмет на локалните производители.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР