100 дни след началото на конфликта в Близкия изток –

...
100 дни след началото на конфликта в Близкия изток –
Коментари Харесай

100 дни война: Сблъсъците между Израел и Хамас продължават

100 дни след началото на спора в Близкия изток – съгласно Бенямин Нетаняху множеството военни подразделения на Хамас са отстранени. Премиерът на Израел съобщи, че води война против „ три клона на Иран “ – Хизбула, Хамас и хутите.

По думите му конфликтите няма да приключат, до момента в който не бъде затворена границата сред Газа и Египет, откъдето бунтовниците получават оръжия.

 
Държавата Израел и нашите сили за сигурност водят морална и обективна война против чудовищата от Хамас, против новите нацисти.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

 

След коментара на израелския министър председател – от Египет обявиха, че имат цялостен надзор над границите си и подчертаха смисъла на пункта „ Рафа “, през който в линията Газа влиза филантропична помощ. От Организация на обединените нации обявиха, че са нужни повече доставки на храна, с цел да се избегне всеобщ апетит в палестинския анклав.

Този уикенд в редица градове, измежду които Вашингтон, Лондон и Йерусалим, се организираха шествия с апел за завършек на войната сред Израел и Хамас. Сред стачкуващите имаше и близки на починали при ударите в Газа.

„ Призовавам американците на просто да изискат, само че и да наложат потребността от неотложно и непрекъснато прекъсване на огъня. Настояваме президента Байдън и Конгресът да спрат военното финансиране прехвърлянията на оръжия към Израел, които убиха моето семейство и доста други “, споделя стачкуващ.

В Тел Авив хиляди приканиха за оставката на Нетаняху и освобождение на заложниците, взети от Хамас предишния октомври. От групировката обявиха, че поставят грижи за пленените и на тях ще им бъдат доставени медикаменти.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР