100 000 лева глоба трябва да плаща ТЕЦ Бобов дол

...
100 000 лева глоба трябва да плаща ТЕЦ Бобов дол
Коментари Харесай

ДА ВИДИМ! Шефът на ТЕЦ Бобов дол обеща да си плати глобата

100 000 лв. санкция би трябвало да заплаща Топлоелектрическа централа „ Бобов дол ” откакто Административният съд в Кюстендил удостовери дефинитивно глобата, наложена от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Наказателното разпореждане е от март предходната година, когато е открито замърсяване в региона на централата. От началото на 2022 година досега санкциите за Топлоелектрическа централа " Бобов дол " са в размер на 704 000 лв.. Част от тях се апелират, изясни изпълнителният шеф на централата Любомир Спасов, който уточни, че за последното нарушаване ТЕЦ-ът не носи виновност, защото мощното запрашаване се е получило поради неочаквани пориви напразно.

" Природните условия бяха такива, че от купа, който е с въглища, се вдигаше доста прахуляк. Ще си платим санкцията. Все още не можем да измислим метод по какъв начин това нещо да бъде прекратено при тези големи площи, върху които са събрани въглищата. Няма в света въглищен склад, който да е затрупан и по някакъв метод предпазен от такива атмосферни условия ”, съобщи Любомир Спасов, изпълнителен шеф на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР