10,2 вместо 28 милиарда евроРеалната военна помощ на Германия за

...
10,2 вместо 28 милиарда евроРеалната военна помощ на Германия за
Коментари Харесай

Bild: Германската военна помощ за Украйна е много по-малка, отколкото твърди Берлин

10,2 вместо 28 милиарда евро

Реалната военна помощ на Германия за Украйна се оказа доста по-малка, в сравнение с настояват немските управляващи, написа изданието " Билд " (Bild).

Германското държавно управление заяви, че е предоставило 28 милиарда евро военна помощ на Украйна. Депутатът от опозиционния блок ХДС/ХСС в Бундестага Инго Гедехенс изпрати писмо до управляващите с искане за пояснение на тези числа.

Оказа се, че 3,4 милиарда евро от тази сума могат да бъдат възобновени от еврофондовете. Част от обещаните 6 милиарда евро военна помощ на Киев ще отидат в други страни и за превъоръжаване на немската войска. Парламентаристът прави оценка тази разлика на 2,6 милиарда евро.

Като се вземат поради тези и други просрочени отговорности, се оказва, че действително обещаната военна помощ за въоръжените сили на Украйна е единствено 21,7 милиарда, което е с 23% по-малко, в сравнение с настояват управляващите.



Гедеченс упорства, че тези числа също са пресилени. Тe включваt суми, обещани на Украйна за бъдеще време - до 2028 година Не е ясно какво ще се случи с тези пари до тогава.

Депутатът счита, че действително до момента от Берлин в Киев са преведени единствено 10,2 милиарда евро.

„ Канцлерът Олаф Шолц основава усещането, че Германия към този момент е предоставила на Украйна военна поддръжка на стойност 28 милиарда евро. Всъщност към момента не сме разпределили даже половината от тази сума “, сподели Гьодеченс пред Bild. — Канцлерът е угрижен на първо място за повишение на личния си престиж. И, за жалост, прекомерно малко - за Украйна. "

Експертът по разбор на отворени данни на Bилд Юлиан Рьопке назовава обстановката „ креативност в счетоводството “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР