10 лекари и медицински персонал в Многопрофилната болница в Добрич

...
10 лекари и медицински персонал в Многопрофилната болница в Добрич
Коментари Харесай

10 са заразените с Covid-19 медици в МБАЛ-Добрич

10 лекари и медицински персонал в Многопрофилната болница в Добрич са заразени с Covid-19 в момента. Един от лекарите е пулмолог, което допълнително затруднява лечението на пациентите с новата коронавирусна инфекция.

Кадровият проблем в болницата е огромен, но новото ръководство ще търси начини за връщане на напусналите и разкриването отново на Инфекциозното отделение.

Допълнителна тревога буди и броят на заразените с Covid-19 сред работещите в здравното заведение, заяви прокуристът му д-р Георги Желязков.

„ Може би около 10 човека, което е много. За съжаление, и двамата ни щатни пулмолози са в болничен. Единият е с Covid, което е много, много лошо, защото е млад, изключително надежден и перспективен кадър “, казва той.

За да се справят с липсата на кадри в Covid-сектора, по думите на д-р Желязков, се пренасочват лекари от другите отделения.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11598  Деца без признаци заразяват с ковид Деца без признаци заразяват с ковид  Доц. Ангел Кунчев: Не предвиждаме всеобщ скрининг на контактни лица при инфектиран възпитаник Доц. Ангел Кунчев: Не предвиждаме всеобщ скрининг на контактни лица при инфектиран възпитаник  Над 16 хиляди са към този момент жертвите на ковид в Русия Над 16 хиляди са към този момент жертвите на ковид в Русия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР