10 000 крачки - по стандартите на Световната здравна организация

...
10 000 крачки - по стандартите на Световната здравна организация
Коментари Харесай

Топ 10 на местата за разходка на влюбени в Пловдив

10 000 крачки - по стандартите на Световната здравна организация толкоз са нужни дневно, с цел да живеем здравословно. Влюбените обаче нямат потребност да горят калории, защото горят в любовта. За тях 10 000 крачки значат единствено едно - да прекарат по-дълго време с обичания човек. В най-древния жив град в Европа опциите за това са безчет. Всичко зависи от това дали желаете да се уедините, или таман противоположното - да покажете възприятията си пред целия свят. Събрахме 10 места за разходка из Пловдив, по които обичат да вървят, въздишайки, изумените от Амур.

Цар-Симеоновата градина



Кой не е минавал край езерото с Мечката, държейки за ръка обичания човек? По пейките в най-известния парк на Пловдив целогодишно си гукат от възпитаници до влюбени двойки на напреднала възраст. Хубаво е обаче да имат едно мислено и да не стигат прекомерно надалеч в ласките, защото „ Общинска защита “ бди непрекъснато в градината и като нищо ще сбърка любовта с противообществена демонстрация.

Алеите по крайбрежията на Марица



Влюбените в Пловдив не са облагодетелствани като бургазлии и варненци, които се гушкат с кеф на плажа, само че пък си имат река Марица. Първата целувка тук не се не помни, до момента в който си жив. Вятърът брули лицата и развява красиво косите като в сантиментален сериал. Ако към момента не сте си докарали първа степен на измръзване, а кръвожадните комари са ви пощадили, честито - любовта ви ще живее!

" Капана "



Ако имаш ново гадже и не го покажеш в „ Капана “, не го черпиш крафт бира в „ Котка и мишка “ или „ Кюфтетата на Мими Иванова “ в „ Паваж “, значи никак те няма на любовния фронт. Всички значими артперсони, които бичат айляк в креативния квартал, ще цъкат впечатлено: „ Евала, брат “. Даже тая змия проклета - някогашната, ще припадне, като ви види. И ще се напие от тъга в „ Найлона “.

Стария град



Тъмнен, тъмен и необитаем, Стария град е идеалният фон за греховна обич. Гарантирано е, че няма да срещнете жива душа. Пловдивчани може и да не са възхитени от обстоятелството, че една от най-важните туристически атракции на града им тъне в съсипия, само че за влюбените битовите несгоди са последна грижа. Компания на пламенното им сърце тук вършат само уличните котки.

Главната



Когато си влюбен, искаш да покажеш любовта си пред целия свят… или най-малко пред целия град. Този блян елементарно може да се уреди с два-три тегела по основната улица на Пловдив. И до момента в който унили фамилии с детски колички и тротинетки влачат домочадието на неделна разходка, вие горите от пристрастеност и се подсмихвате ехидно на скучното им всекидневие. Както се споделя - честито на печелившите!

Моловете



Любов и шопинг, шопинг и обич! За дамите това е най-желаната композиция. Преживяването ще стане още по-пламенно, в случай че надникнете скрито в пробната, където обичаният мери новите си фешън титли. Може и да ви предложения да погледате… Само да не си тръгне с разрушено сърце от сметката в магазина.

Гребната база



Все повече млади двойки дефилират по Моста на влюбените, където трепетно „ заключват “ с катанец сърцата си, а след това хвърлят ключа във водата. Какво да се прави - към момента не познават усета на свободата.

Братската могила



През соца Братската могила посрещаше младоженци, които поднасяха тук цветя след церемонията в Ритуалния дом. Днес по алеята, водеща към мемориалния комплекс, постоянно могат да се видят младежи, които сервират цветя на възлюбените си.

Бунарджика



Най-облагороденият пловдивски рид предлага цялостни екстри за влюбените. Ако принадлежите към тази щастлива част от човечеството, можете да се гушкате по пейките или на новата водна каскада, да храните катеричките или да си щракнете селфи на Альоша.

Лаута



Любимият парк на тракийци, които се носят на крилете на любовта. В случай че сте почитател на Локото, умерено можете да съчетаете двете си огромни пристрастености - любовта и футбола. Заведете дамата на сърцето си на разходка измежду природата, а след това непосредствено й купете билет за мач. Тъкмо овреме ще придобие потребни привички.

Снимки Наташа Манева и Валентина Биларева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР