10 000 евро на човек искат каналджийте за трафик от

...
10 000 евро на човек искат каналджийте за трафик от
Коментари Харесай

Шефът на Европол: 10 000 евро на човек искат каналджиите за трафик от Ирак до Германия

10 000 евро на човек желаят каналджийте за трафик от Ирак до Германия. Това съобщи в изявление за " 120 минути " по бТВ шефът на Европол Катрин Де Бол. 

" Европейски Съюз към момента се преглежда като място, в което животът е добър. Хората желаят да дойдат тук и това няма да спре. Престъпници ще се възползват от тези стремежи на хората, които желаят да избягат от дикаторските системи, пред които са сложени ", счита тя.

Де Бол изрече своите съболезнования към фамилиите и приятелите на двамата загиналли бургаски служители на реда. " Това сподели какъв брой рискована е задачата на един служител на реда и какви опасности срещат всеки ден, когато би трябвало да се борят с престъпността. Именно тези канали на мигранти са задача на Европол и оказваме помощ на държавите-членки. Незабавно подкрепихме българските власти в следствието. От 2016 година започнахме с съответен метод, ориентиран към каналите за мигранти ", разяснява тя. 

Директорът на Европол акцентира, че е доста значимо да има добра визия и виждане в целия Европейски Съюз от кое място идват, къде трафикантите търсят мигранти, какви са пътищата и къде се органзиират. " Хората, които се занимават с това, имат доста пари и не се интересуват от човешкия живот. Имаме доста обилни сходни пътеки и пътища от Мароко към Испания, Западните Балкани и през Беларус. Видяхме, че този път е употребен и от преди войната в Украйна. Иракски и сирийски бежанци биват прекарвани през Минск с последна точка Германия. Повече от 10 000 евро на човек желаят, с цел да прекарат човек от Ирак до Германия през Беларус. Властите се борят с тези мрежи. Организираните незаконни групи са доста гъвкави. Когато видят, че се отварят нови пътища, постоянно ще се опитат да намерят пропуските в системата ", уточни тя.

Де Бол разяснява и каналите за трафик на опиати. " Виждаме, че преносът и внасянето на опиати и кокаин в Европейски Съюз се усилва годишно, освен в България, само че и във всички държави-членки на Европейски Съюз. На ниво Европол започнахме огромни акции, с цел да разбием криптираната връзка на тези мрежи и добихме визия по какъв начин са проведени. Не приказваме за йерерхична система, към този момент са мрежи. Повечето лица даже не намираме в Европейски Съюз - ръководителите, тъй като не вземат участие персонално в трафика и разпределението. Те се скриват отвън Европейски Съюз. 60% от незаконните организации, които знаем, употребяват корупцията. Използването на принуждение се усилва непрекъснато. Насилие, което преди виждахме в Южна Америка, в този момент се вижда и в Европейски Съюз. Контейнери се употребяват като места за изтезаване. Това принуждение се употребява и вътрешно в самите групировки, с цел да се покаже кой е водач и да се потвърди, че си предан към водача, за който работиш ", изясни тя. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР