1 златен, 3 сребърни и 2 бронзови медала спечелиха учениците

...
1 златен, 3 сребърни и 2 бронзови медала спечелиха учениците
Коментари Харесай

Нов успех и медали за български ученици от престижна международна олимпиада

1 златен, 3 сребърни и 2 бронзови медала завоюваха учениците от Софийската математическа гимназия от XIV Жаутиковска олимпиада по математика, физика и информатика. Тя се организира в интервала 10 – 15 януари 2018 година в Алмати, Казахстан. В олимпиадата участваха 482 състезатели, разпределени в 72 тима от 15 страни. Това е едно от най-престижните международни надпревари, което се организира по едно и също време по трите дисциплини. В олимпиадата се позволяват до присъединяване тимове на профилирани учебни заведения и школи от целия свят, осведоми Нова телевизия.

Състезанието се организира в два спортни дни и беше оценено от умело интернационално жури. Нивото на дилемите беше извънредно високо, такова че може да се съпостави с равнището на Международните олимпиади по съответните дисциплини.

България бе показана от 5 тима: Софийска математическа гимназия „ Паисий Хилендарски”, Математическа гимназия „ Д-р Петър Берон” – Варна, Природо-математическа гимназия „ Акад. Никола Обрешков” – Бургас, Първа частна математическа гимназия – София и Школа „ А&Б” – Шумен.

Индивидуални медали:

В раздел „ Математика” Кирил Бангачев и Борислав Антов се завръщат със сребърни медали, а Калоян Алексиев – с бронзов орден.

В раздел „ Информатика” Виктор Терзиев завоюва златен орден, а Илия Божинов – бронзов орден.

В раздел „ Физика” Георги Александров се завръща със сребърен орден.

В отборната конкуренция Софийска математическа гимназия завоюва трета премия.

Ръководители на тима ни са учителите: Румяна Караджова, Петя Тодорова и Васил Тинчев.

Всички български състезатели се показаха обичайно на високо равнище и провокираха справедливо почитание измежду останалите участници в олимпиадата.

Отборът ни идва на следващия ден, 16 януари 2018 година,на летище София с полет от Истанбул в 15:05 ч.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР