1-ви ноември е денят, който всяка година ни връща към

...
1-ви ноември е денят, който всяка година ни връща към
Коментари Харесай

Учители и ученици от СУ Крум Попов с мисията на будителите

1-ви ноември е денят, който всяка година ни връща към значимото дело на националните будители, само че и ни припомня, че всеки от нас може да бъде подобен. Седмица преди празника с последователност сред дребни и огромни бяха проведени и осъществени срещи във всички детски градини в общината.



С доста усмивки и топло посрещане, учители и възпитаници от начален стадий при СУ " Крум Попов " гр. Левски зарадваха децата от ДГ " Слънце ", ДГ " Слънце " - филиал, ДГ " Локомотив ", ДГ " Люляк " с. Малчика и филиал в с. Изгрев. Учители от начален стадий и техни възпитаници показаха къса история за националните будители, рецитали на стихотворения, както и малко видео, в което бе показан един образователен ден в 100-годишното учебно заведение СУ „ Крум Попов “.



С интерес децата следиха приликите и разликите сред детската градина и учебното заведение. От срещата стана ясно едно - че и на двете места царува жадност за познания. Идеята на визитите беше обвързана напълно с това, че би трябвало да се запази и уважава българската книжнина и просвета, както и хората оставили диря в образованието и науката. Нека празника на будителите да е неизменима част от всекидневието на българина. Нека го почитаме без мотив, а с горделивост и благодарност!



" Нека новите, актуалните будители бъдат креативен въодушевени и виновни пред бъдещото потомство! " С тези думи учителите от междинното учебно заведение приключиха седмицата, отдадена на празника.



С признателност към всички учители на детските заведения и техните шефове, госпожа Видолова, госпожа Добрева и госпожа Павлова за приятното посрещане и слънчевите усмивки на дребни и огромни!

От педагогическия колектив на СУ " Крум Попов " гр. Левски
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР