1.Трудна концентрация и главоболие Ако имате висока кръвна захар, то вероятно

...
1.Трудна концентрация и главоболие
Ако имате висока кръвна захар, то вероятно
Коментари Харесай

Как се познава, че имаме висока кръвна захар? 4 важни симптома

1.Трудна централизация и главоболие
Ако имате висока кръвна захар, то евентуално мъчно може да се концентрирайте през избрани часове на деня. Независимо дали става въпрос за работа или за домакинска работа в къщата, мозъкът се усеща като в мъгла, а в допълнение имате и мигренозни главоболия, които са доста неприятни. Причината и високата кръвна захар.

2.Увеличена потребност от пиянство на вода
През деня, когато равнището на кръвната захар мине естественото равнище, имаме жадност. Става дума за безпределно чувство, че би трябвало да пиете вода. Ако пиете вода, се чувствате по този начин, че сухотата в устата в никакъв случай не свършва. Дори откакто пиете, чувствате, че би трябвало да поете повече.
Един от признаците, че сте с висока кръвна захар, е несъразмерната жадност. Ако се мъчите да задоволите жаждата си по този метод, даже и откакто пиете доста течности, е време да анализирате кръвната си захар.

И това е забавно: Витамин В1 – зложелател номер 1 на комарите - четете още потребни вести на zdrave.to

3. Честа потребност от уриниране
Един от признаците, които имате висока кръвна захар, е потребността от постоянно уриниране. Според изследвания в Международната федерация по диабет доста хора, които страдат от високи равнища на глюкоза, отиват отново в тоалетната даже откакто са уринирали. Честата потребност от уриниране наподобява в никакъв случай не свършва – хората безусловно имат мъчителното предпочитание за уриниране без спиране. Този признак постоянно се свързва с неконтролиран диабет.

4. Непрекъснат апетит
Друг знак, че равнището на захарта е високо в кръвта, е, че човек усеща непрекъснато апетит. Дори и след хранене. Причината, заради която тялото е в това непрекъснато положение на апетит, е, че инсулинът в тялото не изтласква глюкозата дейно към клетките. Когато тази глюкоза остава в кръвта, мозъкът незабавно разпознава това и споделя на тялото, че се нуждаете от повече храна.

Източник: lokumki.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР