1. Според Международна асоциация за въздушен транспорт тези двама пасажери

...
1. Според Международна асоциация за въздушен транспорт тези двама пасажери
Коментари Харесай

Размърдайте мозъка си с тези 20 невъзможни въпроса

1. Според Международна асоциация за въздушен превоз тези двама пасажери не би трябвало никога да сядат дружно един до друг. Кои са те?

2. Група от дами се качва в рейса. Въпреки че рейсът е съвсем празен, всички те сядат откъм гърба. Защо?

3. През 1445 година хората в Москва решили, че настава Апокалипсисът, когато всички камбани в църквите почнали да бият сами. Но подобен „ Апокалипсис “ се е случил и през 1091 година в Киев, както и през 1802 година още веднъж в Москва. Каква е била повода за този „ Апокалипсис “?

4. Местните поданици в Мианмар отглеждат добитък и кокошки, само че доста рядко колят тези животни, даже и кокошките. Те продават животните си, нормално на прилежащи страни като Китай, и по-късно купуват месото, което им би трябвало, от техните търговци. Защо е цялата тази загуба на пари и време?

5. Някога в Европа всеобщо са режели опашките на кучетата, без значение от породата. Защо?

6. Всеки ден нашата планета става по-тежка и то с цели 60 тона. Но 60 тона какво?

7. Какво е общото сред Русия, Турция и Египет?

8. През 1945 година всяко убито домашно пиле в Мусо, Колумбия, било подложено на „ аутопсия “ от представител на локалната власт. Защо управниците са наложили подобен чудноват закон?

9. През 1965 година Пеле получава златен орден от Министерството на образованието в Бразилия. Причината е неговата автобиографична книга „ Пеле “. Защо е заслужил тази чест и по какъв начин книгата му се е отразила на образованието?

10. Когато отиват да ловуват нощем, някои африкански племена прикрепят към краката си торбички с избран тип инсекти. Защо го вършат?

11. През 1997 година локалната власт в Табаско, Мексико, решила да забрани всички типове бира, с цел да понижи възходящия алкохолизъм измежду жителите. Естествено, жителите не били по никакъв начин удовлетворени и управниците трябвало да измислят какво да вършат. Те решили да забранят продажбата единствено на един тип бира. Каква бира са забранили?

12. В Свазиленд е неразрешено да прекъснете министър, до момента в който прави това нещо по време на парламентарно съвещание, тъй като тъкмо в този миг той може да се съветва със своите далечни предшественици. Какво е това нещо, което министърът прави и което не трябва да бъде прекъсвано?

13. Много от сувенирите в африканските селца преди този момент са употребявани за лекуване на разнообразни заболявания. Какво съставляват тези сувенири?

14. Този дребен град в Андалусия, Испания, е първото пристанище, което е взимало такса от търговците за потреблението на доковете. Какво е името на града?

15. Тази река в Орегон, Съединени американски щати, е маркирана в „ Рекордите на Гинес “ като най-късата река в света – единствено 130 м. Нейното име, което стартира с „ Д “, несъмнено също заслужава да е измежду върховете като най-краткото име на река в света. Знаете ли по какъв начин се споделя реката?

16. Астронавтите настояват, че от Космоса реките наподобяват като кръвоносната система на жив организъм. Какво забавно наблюдаване! Лекарите през Втората международна война пък са се обърнали към водата, с цел да спасят живот. Вместо кръвна плазма те употребявали този тип вода за кръвопреливане. Какъв тип вода са употребявали?

17. До 1941 година хората с далтонизъм не можели да станат военни водачи в Съединени американски щати. Ситуацията обаче радикално се трансформирала, когато почнала Втората международна война. Изведнъж далтонистите станали доста по-търсени. Защо?

18. На морското дъно при някои северни морета постоянно можете да видите дълги, тесни бразди. Те могат да доближат стотици метри по дължина и до 5 м в дълбочина. Кой е виновен за това събитие?

19. Първите коледни елхи в Европа били сложени в домовете по този метод. По какъв метод и къде са били сложени?

20. Целта ви е да подредите чашите по този начин, че да се редуват цялостна с празна. Имате право да докоснете единствено една чаша. Как ще извършите задачата?

Източник:  NikWB / Shutterstock

Ще намерите отговорите на идната страница.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР